Skip to:
Cookie Crumble IJstaart
-
Aantal personen
10 personen
-
Bereidingstijd
25 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 2 bakken Hertog IJssalon Cookie Crumble
- 50 g roomboter
- 260 g kandijkoeken
- 1 pak wafelrolletjes
- 200 g pure chocolade
- 75 g rode bessen
- 100 g blauwe bessen
- keukenmachine
- springvorm 18 cm
- bakpapier
- ijsbolschep
Bereidingswijze
-
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Haal ondertussen 1 bak Cookie Crumble ijs uit de vriezer. Maal de koek in de keukenmachine fijn en meng de boter erdoor.
-
Vet de springvorm in en bekleed de onder- en zijkanten met bakpapier. Verdeel de helft van het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
-
Verdeel de helft van het ijs over de koekjesbodem met de ijsbolschep en maak glad. Verdeel het overige koekmengsel hierover, druk aan en verdeel de rest van het ijs hierover. Zet 2 uur in de vriezer.
-
Haal de taart uit de vriezer en haal de springvorm eraf, maar laat het bakpapier aan de onderkant zitten.
-
Snijd 19 wafelrolletjes doormidden. Breek de chocolade in stukjes en leg in een kom. Breng een pan met water aan de kook en zet de kom met chocolade erop. Let op dat de kom het water niet raakt. Blijf goed roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten.
-
Dip de rolletjes tot de helft in de chocolade en druk ze tegen de zijkant van de taart totdat ze blijven plakken. Zet de taart daarna minstens 1 uur in de vriezer.
-
Haal de taart uit de vriezer en zet deze op een serveerschaal. Haal ook de tweede bak Cookie Crumble ijs uit de vriezer. Maak mooie bollen ijs en verdeel ze over de taart. Zorg ervoor dat het een torentje van ijsbollen wordt. Versier de taart met het fruit.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3