Skip to:

Appeltaart cupcakes met slagroom ijs
-
Aantal personen
4 personen
-
Bereidingstijd
15 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 30 g rozijnen
- 1 appel
- 1 tl kaneelpoeder
- 20 g gesmolten boter
- 150 g Blue Band Cake & Koekjes
- 150 g witte basterdsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 3 el abrikozenjam
- 4 bolletjes Hertog Romig Slagroomijs
- 1 el poedersuiker
- Extra nodig: mixer met garde(s), muffin bakvorm, 10 papieren cupcakevormpjes
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Wel voor de vulling de rozijnen in warm water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Schep de appel, de gewelde rozijnen, het kaneelpoeder en de boter door elkaar.
-
Klop met de mixer de suiker met de Blue Band Cake & Koekjes en voeg vervolgens de eieren toe. Mix het geheel tot een luchtig mengsel en klop met het zelfrijzend bakmeel tot een glad beslag.
-
Zet de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel de helft van het beslag erover. Schep de appelvulling op het beslag en verdeel de rest van het beslag over de vulling. Bak de appeltaart cupcakes, in de voorverwarmde oven, in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
-
Verwarm de abrikozenjam in een kleine steelpan en bestrijk met een kwastje de warme jam over de cupcakes.
-
Verdeel 4 in vieren gesneden appeltaart cupcakes over 4 bordjes (bewaar de rest van de cupcakes om als tussendoortje te eten of voor bij de koffie of thee) en schep er een bolletje Hertog slagroom ijs in. Bestuif de cupcakes met poedersuiker.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3