Aardbeien met vanille ijs en aardbeiensaus_mobile

Aardbeien met vanille ijs en aardbeiensaus

Een lekker aardbeien ijs recept maken? Doe lekker retro en serveer verse aardbeien met Hertog romig vanille ijs en een zelfgemaakte aardbeiensaus. Met dit aardbeien met vanille ijs recept maak je een overheerlijk zomers en feestelijk dessert voor groot en klein!

  • Aantal personen

    4 People

  • Bereidingstijd

    15 min

  • Kooktijd

    4 min

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 25 g suiker
  • 50 ml water
  • 30 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 8 kleine bolletjes Hertog Vanille (bak à 900 ml)
  • extra nodig: staafmixer, 4 sierprikkers

  1. Amount per Serving
Nutritional values Amount per Serving
Energie 504.49 kcal
Eiwit 7.29 g
Suikers 54.54 g
Vezels 1.64 g
Vet 23.18 g
Verzadigd vet 14.63 g
Natrium 83.73 mg

Bereidingswijze

  1. Was de aardbeien, houd 12 mooie kleine aardbeien apart, haal van de rest het kroontje en halveer ze. Breng in een steelpan de aardbeien met de suiker en het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat ze 3 - 4 minuten zachtjes koken. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Laat de saus in de koelkast afkoelen.

  2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.

  3. Prik de apart gehouden aardbeien op de sierprikkers. Vul 4 coupes met Hertog Romige Vanille ijs, verdeel de aardbeiensaus erover. Garneer met de aardbeienspiesjes en de gehakte pistachenoten.

Hertog test

Heerlijke ijsrecepten

Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!