Cool zomerdrankje

Het maakt niet uit wat de reden is; een milkshake kan altijd! Bijvoorbeeld als traktatie voor de kinderen, om vrienden te verrassen tijdens een picknick of om zelf even af te koelen. En als je zo’n lekkere shake nog niet genoeg vindt, dan maak je er een feestelijk zomerdrankje van met een paar slimme tricks. Supercool en het is echt zo gedaan!

Populaire milkshakes

De meest populaire milkshake is toch wel de aardbeien milkshake. Maar ook milkshake banaan of een vanille milkshake en chocolade blijven geliefd. Met melk, ijs in de juiste smaak en fruit heb je zo’n smaakvolle shake al snel zelf gemaakt.

De topping als finishing touch

Geef jij de voorkeur aan een indrukwekkende milkshake? Zo eentje die je het liefst meteen deelt op Instagram? Dan besteed je er natuurlijk wat meer aandacht aan. Zo kun je het serveren op een schoteltje met verse aardbeien en meringue. Of kies voor een gave topping, die valt direct op.

Verkruimel daarvoor de meringue en strooi het er als topping op. Of doe er wat van die kleine marshmallows bij. En als finishing touch voeg je natuurlijk een muntblaadje toe of spuit je er wat chocoladesiroop in een paar mooie strepen overheen. Een milkshake met zo’n topping ziet er niet alleen hip uit, het is ook heel erg lekker bij elke smaak!

Koud serveren

Om de milkshake goed te serveren moet je zorgen dat die echt flink koud is. Een handige tip daarvoor is om de milkshake na bereiding, als je er nog vanaf kunt blijven, even in de koelkast te zetten. Vergeet niet om het daarna op te kloppen zodat die weer lekker luchtig en schuimig wordt.

Je kunt ook bevroren fruit verwerken in de shake; snijd bijvoorbeeld aardbeien of een banaan in stukjes en leg het een uurtje in de diepvries voordat je alles mixt. En last but not least, om de allerlekkerste koude milkshake te maken gebruik je natuurlijk goed gekoelde melk, yoghurt of een andere zuivel.

Recept en tips voor de lekkerste milkshakes

De mooiste milkshakes zijn luchtig maar wel zo dik dat ze net aan door een rietje gedronken kunnen worden. Wil jij ook zo’n echte, lekkere milkshake maken? Kies dan verse ingrediënten van goede kwaliteit en werk met een blender, mixer of staafmixer waarin je alles kort maar op hoge snelheid pureert.

Een lekkere aardbeien shake maak je bijvoorbeeld met dit aardbeienijs. Wil je liever een extra feestelijke shake? Probeer dan snel dit recept voor aardbeien milkshake met meringues van onze chef-kok Anton. Wedden dat je daarmee iedereen verrast?