Dame blanche_mobile

Dame blanche met slagroomijs

Maak dit dame blanche recept en je verrast iedereen met een klassiek maar overheerlijk toetje. Met dit recept van romig Hertog slagroomijs overgoten met een zelfgemaakte chocoladesaus en een garnering van verkruimelde brownies en munt zet je een prachtig kerstdessert op tafel.

  • Aantal personen

    4 personen

  • Bereidingstijd

    5 min

  • Kooktijd

    5 min

Ingrediënten

  • 2 takjes munt
  • 4 mini-brownies 25 g
  • 150 g kookroom
  • 150 g pure chocolade, grof gehakt
  • 12 kleine bolletjes Hertog Romig Slagroomijs (bak à 900 ml)

  1. Hoeveelheid per portie
Voedingswaarden Hoeveelheid per portie
Energie 604.555 kcal
Eiwit 6.991 g
Suikers 57.343 g
Vezels 2.959 g
Vet 33.214 g
Verzadigd vet 21.053 g
Natrium 94.933 mg

Bereidingswijze

  1. Pluk de blaadjes munt van de steeltjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Verkruimel de brownie.

  2. Verwarm in een kleine steelpan de kookroom tot het kookpunt. Neem de pan van het vuur en voeg de chocolade toe en roer deze door de room totdat de chocolade gesmolten is en een mooie saus ontstaat.

  3. Schep het Hertog Slagroom ijs in 4 schaaltjes en schenk de chocoladesaus over het ijs. Garneer af met de browniekruimels en de munt.

Hertog test

Heerlijke ijsrecepten

Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!