Skip to:
Dame blanche met slagroomijs
Maak dit dame blanche recept en je verrast iedereen met een klassiek maar overheerlijk toetje. Met dit recept van romig Hertog slagroomijs overgoten met een zelfgemaakte chocoladesaus en een garnering van verkruimelde brownies en munt zet je een prachtig kerstdessert op tafel.
-
Aantal personen
4 People
-
Bereidingstijd
5 min
-
Kooktijd
5 min
Ingrediënten
- 2 takjes munt
- 1 brownie
- 250 g Blue Band Finesse voor Koken
- 250 g pure chocolade, grof gehakt
- 12 kleine bolletjes Hertog Romig Slagroomijs (bak à 900 ml)
Bereidingswijze
-
Pluk de blaadjes munt van de steeltjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd de brownie in stukken en laat ze los van elkaar liggen zodat ze iets drogen. Verkruimel de brownie.
-
Verwarm in een kleine steelpan de Blue Band Finesse voor Koken tot het kookpunt. Neem de pan van het vuur en voeg de chocolade toe en roer deze door de room totdat de chocolade gesmolten is en een mooie saus ontstaat.
-
Schep het Hertog Slagroom ijs in 4 schaaltjes en schenk de chocoladesaus over het ijs. Garneer af met de browniekruimels en de munt.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3