Van Blue Monday naar Ice Monday!

De maandag van de laatste volle week van januari, beter bekend als Blue Monday, is bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. Wat maakt uitgerekend deze dag nou zo vervelend? Volgens onderzoekers is het te wijten aan een combinatie van de donkere dagen, nieuwjaars voornemens die misschien niet lukken en het feit dat een volgende vakantie zo ver weg lijkt.

Maar… er is een goede manier om je Blue Monday te bestrijden, namelijk met ijs! Wie wordt er nu niet blij van een heerlijk ijsje? Met deze feelgood-tips kom jij deze dag zeker door:

Haal de zomer in huis met een heerlijke aardbeienmilkshake 

Leuk weetje: van alle soorten fruit hebben mensen het meest positieve gevoel bij aardbeien. Gelukkig zijn ze tegenwoordig bijna het hele jaar te koop, zeker in diepvriesvariant. Wedden dat dit milkshakerecept met meringue jouw dag maakt?

Chocolade maakt alles beter

Dat is écht zo! Chocolade eten maakt endorfine in je hersenen vrij. Dat is het stofje in je lichaam dat zorgt voor een blij en gelukkig gevoel. Wij bij Hertog kennen chocolade als de beste. Niet alleen hebben we een grote variatie aan recepten met chocolade, ook hebben we veel verschillende soorten chocolade-ijs. Wat dacht je van brownies vanille ? Of chocoladesoesjes-ijs ? De echte chocoladeliefhebber moet zeker onze 3 chocolades-ijs  proberen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

1 woord, 6 letters: KOFFIE!

Veel mensen hebben koffie nodig om de dag mee door te komen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de dag starten met koffie bijdraagt aan geluk. Let wel op: te veel is nooit goed, er wordt een maximum van vier kopjes per dag geadviseerd. Kan jouw Blue Monday wel wat extra pit gebruiken? Ga dan voor ons Koffie Kwartiertje.