Skip to:

Pavlova met rood fruit en vanille ijs
-
Aantal personen
4 personen
-
Bereidingstijd
15 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 6 eiwitten (200 g)
- 300 g suiker
- 1 tl maizena
- 1 tl citroensap
- 400 g rood fruit (aardbeien, bessen, bramen)
- 4 bollen Hertog Vanille (bak à 900 ml)
- 0.5 el poedersuiker
- Extra nodig: mixer met garde(s), bakpapier, spuitzak met glad spuitmondje
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten met de mixer in een schone vetvrije kom schuimig en voeg de suiker en de maïzena al kloppend beetje bij beetje toe. Klop het eiwit stijf totdat het dof glanst en in mooie pieken blijft staan. Je kunt de kom omdraaien zonder dat het eiwit eruit loopt. Klop het citroensap erdoor.
-
Teken 4 cirkels op het bakpapier en leg het papier op een vlakke bakplaat. Doe het eiwit in de spuitzak met spuitmond en spuit met 4 mooie grote ronde cirkels. Of schep het eiwitschuim met een lepel op het bakpapier en strijk het uit. Deuk de cirkels in het midden met een lepel in.
-
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat de pavlova’s in de voorverwarmde oven, in ca. 1 uur drogen, zet daarna de ovendeur op een kier en de oven uit. Laat de pavlova’s ongeveer 2 uur in de oven nadrogen.
-
Verdeel de pavlova’s over 4 borden. Verdeel het rode fruit erover. Schep een mooie bol Hertog Romige Vanille ijs erop. Bestuif met een beetje poedersuiker.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3