Stap 1: kies je type ijsschep

Hoe je de perfecte ijsbolletjes precies maakt, verschilt per ijsschep. Gebruik je een ijsschep met knijpmechanisme? Lucky you! Dan kun je supergemakkelijk de mooiste ijsbolletjes maken. Let wel op: het ijs moet niet te hard zijn, dan is de kans groot dat het mechanisme niet goed werkt.

Ook kun je kiezen voor een ijsdipper. Dat is een ijsschep zonder mechanisme. Nadeel: het is lastiger om perfecte ronde bollen te maken. Groot voordeel is dat deze schep een stuk steviger is, waardoor het mogelijk is bollen te maken uit nog hard ijs. Wil je snel een bolletje ijs scheppen? Gebruik dan deze ijsschep!

Dip je ijsschep in warm water

Niets zo jammer als wanneer je het perfecte ijsbolletje hebt gemaakt, maar het niet uit je schep wil glijden. Dé tip: dompel de ijsschep tussen het scheppen door in warm water. De bolletjes laten daardoor direct los.

Laat ijs een klein beetje ontdooien

Je leest het goed: om de beste bolletjes te maken, is het het beste om het ijs eerst een paar minuten buiten de vriezer te laten staan. Hoelang precies verschilt per type ijs, dus hou het goed in de gaten! Voor Hertog ijs is 3 minuten voldoende!

Geen ijsschep? Maak quenelles!

Que-wat? Quenelles! Dat is een ovale vorm, die vaak gebruikt wordt voor puree, mousse en ijs. Deze ovale ijsbolletjes maak je gemakkelijk met behulp van twee eetlepels. Benodigheden: twee eetlepels, een bakje warm water en een klein beetje geduld. Je zult er namelijk in het begin even handigheid in moeten. Zorg dat de lepels goed nat zijn, zodat het ijs zo van de lepel af glijdt.

Perfecte bollen voor een IJstaart?

Ben je van plan vrienden en familie te verassen met een heerlijke ijstaart? Zorg dan dat je een knijpmechanisme gebruikt, hier kan je mooie ronde bollen mee maken.

TIP: Wil je lekker aan tafel blijven zitten met familie en vrienden, schep dan de ijsbollen van te voren!

Leg de ijsbollen in een schaal of op een plaat met bakpapier en zet deze in de vriezer.