Dessert na een BBQ? Barbecueën en fruit vormen een verrassend lekkere combinatie. Een fris en licht nagerecht is na al dat BBQ-geweld meer dan welkom. Fruit zoals ananas leent zich perfect voor op het barbecuerooster. IJs erbij, en niets kan meer misgaan. Dit zijn onze lekkerste BBQ-recepten op een rij.  

 

Fruit op de BBQ 

De koning onder het fruit op de BBQ is ananas. Door de ananas te grillen wordt hij zoeter dan normaal. Die warme, gekaramelliseerde ananas maak je af met lekker romig ijs. Wil je dit thuis proberen? Bekijk dan ons recept voor gegrilde ananas met karamel-cheesecake-ijs. Het lekkerste dessert voor na de barbecue. 

 

Tip: niet alleen ananas op de BBQ is lekker, maar ook ander fruit is geschikt. Zo doen banaan, perziken, nectarines en watermeloen het ook erg goed.  

 

Watermeloen met yoghurtijs 

Dit makkelijke toetje van watermeloen en yoghurtijs is een heuse BBQ-knaller. Pluspunt: dit dessert is perfect voor een grote groep. Wat moet je doen? Snijd uit het middelste deel van de watermeloen een schijf van 5 cm dik en leg ‘m op een mooie schaal. Schep uit het midden van de schijf met een ijsbolletjestang een kuiltje van 2 cm diep. Schep nog 6 kuiltjes rond het middelste kuiltje. Schep met dezelfde ijsbolletjestang 7 bolletjes yoghurt-bosvruchtenijs en leg elk bolletje in een kuiltje. Serveer direct met lepels erbij. Een perfect dessert om te delen. 

 

Ananas-toetje met slagroomijs 

Geen fan van watermeloen? Ook deze gevulde ananas met slagroomijs zet je vliegensvlug op tafel.  Snijd de ananas in de lengte doormidden en verwijder het vruchtvlees. Vul de uitgeholde ananas met bolletjes slagroomijs en serveer de overgebleven stukjes ananas er los bij. Iedereen een lepeltje en delen maar!