Stress omdat je met kerst alles zelf moet doen? Niet nodig! Zorg samen voor een lekker kerstdiner en neem de kids mee op avontuur in de keuken.

Betrek je kind bij het koken

Maak je kids enthousiast en benoem ze tot chef garnering, chef tafeldekken, chef alles-onder-controle, you name it … Met zo’n titel gaan ze zeker aan de slag. Geef je keukenhulpjes duidelijke taken. Of het nou gaat om het neerleggen van bestek of het garneren van het toetje, ze voelen zich vereerd dat ze alles exact uitvoeren. Wedden dat geen enkel toetje de keuken verlaat zonder een toef slagroom of de perfecte sprinkle?

Sneeuwpop van perfect geschept ijs

Met een vrolijke sneeuwpop als toetje kan jullie kerst niet meer stuk. Jouw kleine chef bouwt een eigen sneeuwpop uit twee bollen ijs. Kies voor schepbaar, maar stevig slagroomijs. Voor een sneeuwpop voor één persoon is de romp met een ijsschep of -lepel te maken. Plaats een flinke bol slagroomijs in het midden van een bordje. Vorm de tweede bol iets kleiner en zet hem erbovenop. Iets meer uitleg nodig over bollen scheppen? Klik dan hier.

Sneeuwpop toetje afmaken

Nu jouw sneeuwpop staat, kan het versieren beginnen. Geef de pop ogen, knopen en een neusje van Smarties of rozijnen en maak de armpjes van schoongemaakte takjes. Laat het kokosrasp sneeuwen boven je bord voor een kerstig tafereel. Mis je wat contrast? Verkruimel kletskoppen en laat ze om je sneeuwman heen vallen. Maak je meerdere poppen? Bewaar de gestapelde bollen in de tussentijd in de vriezer voor smeltgevaar.

Feestelijk dekken van de tafel

Geef het versieren van de kersttafel en de garnering van de gerechten gerust uit handen. Dirigeer de kinderen dus van de keuken richting de tafel met een tafelkleed, de kerstborden, kerstservetten etc. Laat ze de kaarsjes een plek geven, kleine kerstballen over de tafel verspreiden en sterren en glitters uit buisjes strooien. Meer tips om de tafel feestelijk te dekken vind je hier.