Gezellig genieten

“Prego!”, zeggen de Italianen als ze je een ijsje overhandigen in de ijssalon. “Alstublieft”, en dan kan het genieten beginnen. Dat kunnen wij Hollanders natuurlijk net zo goed. Wil jij thuis ook eens lekker uitpakken, zonder veel moeite? Met de eerste stap ben je al praktisch klaar: haal de nieuwe Hertog IJssalon smaken in huis en verras familie, vrienden en kids!

Lekkere serveertips

Voor het creëren van een gezellige ijssalon-sfeer heb je niet veel nodig. Schep mooie bolletjes met een ijsknijper of ijslepel en serveer in een ijshoorntjes of kartonnen bakje met houten spateltje. Deze vind je tegenwoordig in elke supermarkt. Of ga voor een meer klassieke uitstraling en serveer je ijs in glazen coupes. Prik bovenop nog een wafeltje en klaar. Met nét dat beetje meer aandacht, wordt het volop genieten.

Zegt u het maar!

Voor kinderen kun je er een nog groter ijsfeest van maken, door ze als échte klantjes te bedienen. Laat ze zelf bolletjes kiezen waarna ze hun ijsje uit een chromen ijshoornstandaard mogen pakken. Deze koop je bij de meeste kookwinkels en online in diverse webshops. De houder is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook ideaal om gasten aan tafel ijs te serveren. Heel eenvoudig én altijd origineel.

Helemaal top

Maak je ijsjes helemaal af met een lekkere topping. Kinderen zijn natuurlijk gek op vrolijk gekleurde sprinkles en bij volwassenen scoor je hoge punten met een dip van gecrushte nootjes. Een extra smakelijke tip nog: smelt wat chocolade en draai er de bovenkant van het ijsje doorheen. Dip in een topping naar keuze en genieten maar!Meer inspiratie? Bekijk hier de tip van onze chef-kok Anton.

Pak lekker uit met dit boodschappenlijstje

Hertog IJssalon ijs (bijv. Chocolade Soesjes, Bosbessen Cheesecake)

IJslepel of -knijper

Kartonnen bakjes 

Wafeltjes/ IJshoorntjes

Platte houten lepeltjes

Sprinkles/ gecrushte nootjes (strooisels)

Chocolade (om te smelten)

Metalen ijshoornhoudertje