Alle gekheid op een stokje

Maak aan leuke gekleurde papieren rietjes een vlaggetje en schrijf daar de namen van je gasten op. Dat doe je door een stukje beschrijfbaar tape (maskingtape) dubbel om een rietje te vouwen. Knip met een schaar aan het uiteinde- een driehoek uit, schrijf de naam van je gast erop en klaar is je persoonlijke naamvlaggetje.

In plaats van een rietje kun je hiervoor ook sateprikker gebruiken. Voor een gezonde toevoeging aan je dessert rijg je lekker seizoensfruit aan een stokje. En leuk voor de kids: twee marshmallows op de prikker als sneeuwpopje. Teken met een chocostift ogen, een mond en knopen op het buikje. Deze chocostift vind je bij de bakartikelen in de supermarkt. Succes gegarandeerd.

Serveer ijs in mooi versierde ijshoorntjes

Je kunt ijs heel gemakkelijk en mooi presenteren in een ijshoorntje. Dip de bovenkant van het hoorntje in gesmolten witte chocolade en vervolgens in feestelijk gekleurde hagelslag. Verstop onderin het hoorntje een handgeschreven briefje met een persoonlijke boodschap. Leg het hoorntje daarna op een bordje en voeg er bolletjes ijs aan toe.

Ik zie sterren

Pak een mooi bordje, leg een bolletje Hertog ijs in het midden van het bord. Steek met een koekvormpje een ster uit een heerlijke Hollandse stroopwafel. Leg de uitgestoken stroopwafel-ster bovenop het ijs, daar bovenop een aardbei en maak af met wat poedersuiker voor een mooi sneeuw effect. Feestelijk!

Hou je meer van chocolade? Knip dan uit papier een ster sjabloon. Leg deze ster op je dessertbord en bestrooi het rijkelijk met cacaopoeder. Gebruik hiervoor een zeef. Daarna haal je de papieren ster weg en zie daar: een prachtig kunstwerk op je bord. Klaar om op te maken met een lekker bolletje Hertog ijs.

Duik in de servieskast

Laat de standaard dessertschaaltjes maar staan en kies eens iets anders, ongebruikelijks om je dessert in te serveren. Duik in je servieskast en haal bijvoorbeeld die mooie, bijna vergeten wijnglazen eens tevoorschijn. Of die gezellige mokken die je vorig jaar op de kerstmarkt in Duitsland scoorde. En onze favoriet: maak met behulp van borrelglaasjes een toetjesproeverij.

Golden oldie in een potje

Tja, de bananensplit. Dat klinkt wat ouderwets, maar maak er eens een versie anno nu van. Neem een weck- of jampotje en bouw in laagjes: eerst een laagje met plakjes banaan, een laagje vanille ijs, beetje chocoladesaus en zo verder. Variaties op het thema zijn natuurlijk toegestaan. Denk aan het toevoegen van krokante nootjes en vergeet ook de slagroom niet. Wedden dat ook opa dit een hemels toetje vindt?

Wil je meer inspiratie opdoen voor kerst? Bekijk dan hier ons artikel Een mooi gedekte tafel'