Van koekjes versieren tot karamel cheesecake ijs: ooit een ruimte vol paasinspiratie gezien? 17 april organiseerde Hertog een paasworkshop met Miljuschka Witzenhausen en Jill Schirnhofer. Benieuwd wat er allemaal gemaakt is? Lees snel verder!

Hertog IJs Paasworkshop met Miljuschka Witzenhausen en Jill Schirnhofer

Het is woensdagmiddag en langzaam stroomt de open keuken van Amsterdam Flavours op het Westergasterrein in Amsterdam vol met enthousiaste vrouwen en kinderen. Zij worden ontvangen door Miljuschka Witzenhausen, foodie en presentatrice, en Jill Schirnhofer, bekend van het televisieprogramma ‘Jill’ dat wordt uitgezonden op Zapp.

De Hertog IJs Paasworkshop is klaar om van start te gaan! De workshop is georganiseerd voor genodigden en onze trouwe volgers, die kaartjes konden winnen door zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Recept van Miljuschka Witzenhausen: deconstructed karamel cheesecake paasijs

Miljuschka trapt de workshop af met een heerlijk recept met chocolade en ijs! Daar wordt natuurlijk iedereen blij van. Miljuschka laat zien hoe ze een groot chocoladepaasei vult met karamel cheesecake ijs. Ze start met het maken van een cheesecakemengsel, dat ze door middel van een spuitzak op een bord spuit.

Hier legt ze het paasei op, zodat dit goed op z’n plek blijft liggen. Vervolgens vult ze het paasei met Hertog karamel cheesecake ijs. Ten slotte versiert ze haar creatie met zelfgemaakte karamelsaus, popcorn, pure chocolade en chocolate salted caramel cookies. Klaar is Kees!

Dan is het de beurt aan de deelnemers om met dit paasijs recept aan de slag te gaan. Hierbij mogen ze zelf hun toppings kiezen. Een tafel vol sprinkles, vers fruit en glazuur in alle kleuren zorgt voor aardig wat keuzestress, maar levert uiteindelijk de mooiste creaties op.

Wil je zelf thuis het paasijsrecept van Miljuschka maken? Ga naar het recept.

Koekjes versieren met Jill Schirnhofer

Na Miljuschka is het de beurt aan Jill Schirnhofer. Nu gaan de deelnemers aan de slag met een paasrol gevuld met Hertog bosvruchten yoghurt ijs. Jill Schirnhofer laat zien hoe je deze rol met de leukste versieringen helemaal paasproof maakt.

Stap 1: wafeltjes in de vorm van een paasei knippen.

Stap 2: versieren maar! Glazuur in alle kleuren, zilveren parels en andere strooisels toveren de gevulde ijsrol om tot een echt paasspektakel.

Benieuwd naar de paasrol? Maak ‘m makkelijk met dit recept.

Recepten fotograferen

Een prachtige creatie is tegenwoordig niets meer zonder deze vast te leggen voor Instagram. De workshop eindigt dan ook met het fotograferen van de resultaten. Hiervoor is een gave fotosetting gecreëerd met ondergronden in allerlei vrolijke paaskleuren. Benieuwd naar de creaties en naar meer achter de schermen foto’s? Bekijk onze recepten op Instagram of op onze receptenpagina op de website.

Meer DIY ideeën van Jill Schirnhofer

Wist je dat we samen met Jill Schinrnhofer de leukste ijs- en cupcakewikkels voor Pasen hebben ontwikkeld? Download ze snel en ga aan de slag met de leukste paascreaties. Wat dacht je van paaskuikentjes? Of ijscupcakes? Of deze schattige paashaas-ijshoorntjes met een verrassing van binnen?