Zelf een ijskoffie maken, of liever genieten van een limoncello-tiramisu? Dit zijn de beste ijs recepten voor een heerlijke nazomer. Zo geniet je nog even extra van de laatste zomerdagen. 

 

IJskoffie maken

IJskoffie: een warm en koud dessert tegelijk! Het perfecte dessert voor de wat frissere nazomeravond. Met dit ijskoffie recept tover je in vijf minuten een heerlijk dessert op tafel. Zo maak je het: vul een hittebestendig glaasje met 2 bollen Hertog Koffie Royaal ijs en schenk er hete espresso over. Klaar! 

 

IJscoupe van bosvruchten cheesecake ijs

Een goedgevulde ijscoupe kan altijd! Dit ijscoupe recept met bosvruchten cheesecake ijs en verse blauwe bessen past perfect bij het nazomerseizoen. Blauwe bessen zijn deze maand namelijk nog volop verkrijgbaar van eigen bodem. Geniet ervan zolang het nog kan!

 

Limoncello-tiramisu

In Italië geweest deze zomer? Grote kans dat deze limoncello tiramisu je weer even helemaal mee terugneemt naar die fantastische tijd. Limoncello is uitgegroeid tot het meest populaire drankje van Italië. Niet vreemd, de frisse smaak en gele kleur geven het ultieme zomergevoel. Gelukkig is limoncello niet alleen lekker als aperitief of digestief, maar ook als smaakmaker in desserts. Deze limoncello tiramisu met Hertog vanille roomijs is het bewijs! 

 

Sundae met meringue, aardbeien en bramen

Meringue maken? Dat kan heel gemakkelijk zelf. Je hebt alleen eiwit, kristalsuiker, poedersuiker en maizena nodig. In dit sundae recept combineren we zelfgemaakte meringue met aardbei-meringue ijs en verse aardbeien en bramen. Vergeet absoluut de bramen niet, deze zijn momenteel in het seizoen en dus op hun allerlekkerst!