Ben jij dol op pannenkoeken? Dan ga jij heel blij worden van dit nieuws: 22 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Deze dag wordt altijd gevierd op een vrijdag in maart, het is de dag dat kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen, een fantastisch initiatief! En dat vieren wij natuurlijk met de lekkerste recepten.

Schuif maar aan!

Pannenkoeken worden over de hele wereld gegeten. Dik of dun, hartig of zoet, belegd of gevuld: iedere cultuur geeft er z’n eigen draai aan. Denk aan de Franse crêpes, de Russische blini’s en de fluffy American pancakes.

In Nederland wordt vooral de zoete variant gegeten, met poedersuiker of stroop. Als deze op tafel komen is het altijd feest. Met een tafel vol toppings en een mooie stapel pannenkoeken in het midden schuift iedereen direct aan.
Onze favoriete topping is natuurlijk ijs! Benieuwd naar verrassende smaakcombinaties, probeer dan snel onze pannenkoekenrecepten met ijs.

Chocoladepannenkoeken met stracciatella-ijs

Chocolovers opgelet! Deze chocoladepannenkoeken met stracciatella-ijs zijn speciaal voor iedereen die gek is op chocolade. Het geheim? Je vervangt de melk in het beslag door chocolademelk. Vervolgens beleg je de pannenkoek met stracciatella-ijs, verse banaan en schenkstroop. Genieten!

Ricottapannenkoeken met vanille-ijs

Wil je je familie verrassen met een speciale pannenkoek? Dan zijn deze
ricottapannenkoekjes echt een aanrader. Ze lijken een beetje op de American pancakes.
Deze zijn kleiner, dikker dan onze Hollandse variant en fluweelzacht van binnen. Lekker met romig vanille-ijs, verse frambozen en karamelsaus.

alt text

Maak van je keuken een IJssalon

Zelf thuis ijsjes maken - Met de serveertips van Hertog tover je jouw keuken om tot een ijssalon met hoorntjes en toppings - Lees de tips hier

Read more »
alt text

Brrr koud? 4x koffie-inspiratie waar je het warm van krijgt

De dagen zijn kort, het is vroeg donker en het is misschien kouder dan je wilt. Met deze 4 koffie smaken en recepten zit jij er warmpjes bij deze winter!

Read more »
alt text

Eigen IJssalon

Zelf thuis ijsjes maken - Met de serveertips van Hertog tover je jouw keuken om tot een ijssalon met hoorntjes en toppings - Lees de tips hier

Read more »