Skip to:

Aardbeien tiramisu
-
Aantal personen
12 personen
-
Bereidingstijd
10 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 1 bak Hertog IJssalon Aardbeien Meringue à 825 ml
- 100 ml aardbeien limonadesiroop
- 1 pak lange vingers
- 7 el aardbeienjam
- 250 g verse aardbeien
- Extra nodig: cakevorm (1,5 l), 1 vel bakpapier
Bereidingswijze
-
Neem het Hertog ijs uit de vriezer en laat 10 minuten wat zachter worden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat het papier over de randen van de vorm hangen.
-
Verdeel 3 eetlepels aardbeienjam over de bodem van de cakevorm. Verdeel een ½ bak mascarpone-ijs over de jam. Verdeel 4 eetlepels jam over het ijs.
-
Doe de aardbeiensiroop in een laag bakje en meng met 100 ml water. Doop 12 lange vingers maximaal 30 seconden in de limonade en leg op de jam. Verdeel de rest van het ijs er over en maak weer een laag met in limonade gedoopte lange vingers.
-
Vouw het overhangende bakpapier over het ijs en laat 2 uur opstijven in de vriezer.
-
Maak de aardbeien schoon en halveer de grote exemplaren. Stort het ijs uit de vorm op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Leg de aardbeien op de ijstiramisu en serveer. Snijd aan tafel in plakken.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3