Aardbeien tiramisu_mobile

Aardbeien tiramisu

Met dit tiramisu recept zet je een lekker zomers tiramisu toetje met aardbeien ijs op tafel. Tiramisu maken was nog nooit zo makkelijk! Met deze verrukkelijke combi van verse aardbeien en Hertog IJssalon Aardbeien Meringue maak je heel eenvoudig dit toetje met aardbeien, lange vingers en ijs.

  • Aantal personen

    12 People

  • Bereidingstijd

    10 min

  • Kooktijd

    0 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Aardbeien Meringue à 825 ml
  • 100 ml aardbeien limonadesiroop
  • 1 pak lange vingers
  • 7 el aardbeienjam
  • 250 g verse aardbeien
  • Extra nodig: cakevorm (1,5 l), 1 vel bakpapier

  1. Amount per Serving
Nutritional values Amount per Serving
Energie 328.32 kcal
Eiwit 4.69 g
Suikers 45.92 g
Vezels 1.12 g
Vet 5.73 g
Verzadigd vet 4.43 g
Natrium 52.95 mg

Bereidingswijze

  1. Neem het Hertog ijs uit de vriezer en laat 10 minuten wat zachter worden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat het papier over de randen van de vorm hangen.

  2. Verdeel 3 eetlepels aardbeienjam over de bodem van de cakevorm. Verdeel een ½ bak mascarpone-ijs over de jam. Verdeel 4 eetlepels jam over het ijs.

  3. Doe de aardbeiensiroop in een laag bakje en meng met 100 ml water. Doop 12 lange vingers maximaal 30 seconden in de limonade en leg op de jam. Verdeel de rest van het ijs er over en maak weer een laag met in limonade gedoopte lange vingers.

  4. Vouw het overhangende bakpapier over het ijs en laat 2 uur opstijven in de vriezer.

  5. Maak de aardbeien schoon en halveer de grote exemplaren. Stort het ijs uit de vorm op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Leg de aardbeien op de ijstiramisu en serveer. Snijd aan tafel in plakken.

Hertog test

Heerlijke ijsrecepten

Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!