Skip to:

Ricotta pannenkoeken met vanille ijs
-
Aantal personen
4 personen
-
Bereidingstijd
10 min
-
Kooktijd
10 min
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el bakpoeder
- 75 g fijne tafelsuiker
- 200 ml karnemelk
- 1 (biologische) citroen schoongeboend
- 200 g ricottakaas
- 1 el vloeibare margarine
- 1 bak Hertog Vanille à 900 ml
- 4 el karamelsaus
- 75 g frambozen
- Extra nodig: mixer met garde(s)
Bereidingswijze
-
Splits de eieren en houd de dooiers en de eiwitten apart. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de dooiers toe. Voeg het bakpoeder en de suiker toe en schenk beetje bij beetje de karnemelk erbij.
-
Roer met een garde tot een glad beslag zonder klontjes. Let op: het beslag is dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag. Rasp de schil van de citroen.
-
Klop de eiwitten in een kom met de mixer stijf en spatel dit voorzichtig samen met de ricotta en de citroenrasp door het beslag.
-
Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een volle juslepel van het beslag in de pan. Laat het beslag een beetje uitlopen, maar maak de pannenkoek niet te groot. Bak de pannenkoek ca. 5 min. op laag vuur en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant lichtbruin. Bak op dezelfde wijze de rest van de ricotta pannenkoeken.
-
Leg de ricotta pannenkoeken op de borden en schep het Hertog Romige Vanille ijs erop. Schenk de karamelsaus erover en garneer met de frambozen.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3