Ingrediënten
- 6 el geraspte kokos
- 1 tl vloeibare rode kleurstof (voedingskleurstof)
- 1 tl vloeibare blauwe kleurstof (voedingskleurstof)
- 50 g witte chocolade
- 4 ijshoorns
- 4 bollen Hertog Vanille
- Eventueel extra nodig: 4 Hollandse vlag cocktailprikkertjes
Bereidingswijze
-
Verdeel over 3 bakjes elk 2 el gemalen kokos. Doe in bakje 1 de rode kleurstof en meng goed door de kokos. Doe in bakje 3 hetzelfde met de blauwe kleurstof. Je hebt nu rode, witte en blauwe kokos.
-
Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie. Doop de bovenste 4,5 cm van een ijshoorntje in de vloeibare witte chocolade zodat het bovenste deel rondom bedekt is.
-
Bestrooi de bovenste 1,5 cm van de witte chocolade met rode kokos en de onderste 1,5 cm met blauwe kokos. Doe dit in de nog natte chocolade. Herhaal dit met de rest van de hoorntjes.
-
Schep op elk hoorntje een flinke bol Hertog Vanille Roomijs en zet er een Hollands vlaggetje in.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!