Skip to:

Kersentaart van kersenijs en gepofte rijst
-
Aantal personen
6 personen
-
Bereidingstijd
20 min
-
Kooktijd
5 min
Ingrediënten
- 100 g suiker
- 4 el grenadinesiroop
- ½ pak lange vingers
- 5 - 6 plakken roomboter cake
- 1½ kopje gepofte rijst (te koop in zakjes bij de supermarkt)
- 6 el poedersuiker
- 1 bak Hertog IJssalon Amarena Kers Vanille
- 50 ml slagroom, stijfgeklopt
- 7 kersen (diepvries) ontdooid
- Extra nodig: springvorm of bakring van 22 cm ø, vetvrij of bakpapier, spuitzak met glad spuitmondje
Bereidingswijze
-
Roer in een kleine steelpan de suiker, grenadinesiroop en 4 eetlepels water door elkaar en breng het aan de kook. Laat alles zachtjes doorkoken totdat de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
-
Halveer de lang vingers. Leg de plakken cake op de bodem van een springvorm zodat de bodem mooi bedekt is. Druk de ring van de vorm over de plakken cake en zet de ring vast aan de bodem. De restjes cake mag je alvast opeten.
-
Haal de lange vingers door de siroop en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Zet de beklede vorm een uurtje in de diepvries zodat deze goed koud wordt.
-
Maak intussen de garnering van gepofte rijst. Verhit de gepofte rijst in een koekenpan op halfhoog vuur. Strooi de poedersuiker over de gepofte rijst en roer de poedersuiker met een spatel door de rijst. Blijf roeren totdat de poedersuiker karameliseert.
-
Stort de gekarameliseerde rijst op het vetvrije of bakpapier en druk het mengsel met een spatel plat, zodat de gekarameliseerde rijst aan elkaar plakt. Laat het afkoelen.
-
Haal de vorm uit de diepvries en schep hem vol met bollen Hertog IJssalon Amarena Kers Vanille ijs. Zet de taart tot serveren in de vriezer. Schep de slagroom in de spuitzak.
-
Verwijder de taartring van de vorm. Schep de taart van de bodem en garneer de taart met de in stukken gebroken gepofte rijst, kersen en toefjes slagroom.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3