Pistache & Chocolade Ijscoupe

Pistache & Chocolade IJscoupe

Zelf feestelijke pistache & chocolade ijscoupes maken? Met dit recept tover je een spectaculair dessert op tafel, perfect geschikt voor de feestdagen.

  • Aantal personen

    6 personen

  • Bereidingstijd

    20 min

  • Kooktijd

    0 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog Ijssalon Pistache
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram pistachecrème
  • 200 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten gepelde pistachenoten
  • 1 pak chocoladekoekjes
  • 120 ml chocoladesaus
  • 6 hoge glazen met ca. 250 ml inhoud

Bereidingswijze

  1. Meng de mascarpone met de pistachecrème in een kom tot een gladde pistachevulling.

  2. Klop de slagroom met de suiker stijf.

  3. Hak de pistachenoten grof en verkruimel de chocoladekoekjes in een kom.

  4. Vul de bodems van de glazen met de pistachevulling (gebruik een lange lepel of spuitzak).

  5. Verdeel de verkruimelde koekjes erover en lepel of spuit de slagroom erop tot een egale laag.

  6. Bestrooi met driekwart van de gehakte pistachenoten.

  7. Schep in elk glas twee bollen pistache-ijs die schuin op elkaar liggen.

  8. Giet de chocoladesaus erover en garneer met de rest van de pistachenoten. Serveer direct.

Hertog test

Heerlijke ijsrecepten

Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!