Skip to:
Pistache & Chocolade IJscoupe
Zelf feestelijke pistache & chocolade ijscoupes maken? Met dit recept tover je een spectaculair dessert op tafel, perfect geschikt voor de feestdagen.
-
Aantal personen
6 personen
-
Bereidingstijd
20 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 1 bak Hertog Ijssalon Pistache
- 250 gram mascarpone
- 125 gram pistachecrème
- 200 ml slagroom
- 1 el kristalsuiker
- 50 gram ongezouten gepelde pistachenoten
- 1 pak chocoladekoekjes
- 120 ml chocoladesaus
- 6 hoge glazen met ca. 250 ml inhoud
Bereidingswijze
-
Meng de mascarpone met de pistachecrème in een kom tot een gladde pistachevulling.
-
Klop de slagroom met de suiker stijf.
-
Hak de pistachenoten grof en verkruimel de chocoladekoekjes in een kom.
-
Vul de bodems van de glazen met de pistachevulling (gebruik een lange lepel of spuitzak).
-
Verdeel de verkruimelde koekjes erover en lepel of spuit de slagroom erop tot een egale laag.
-
Bestrooi met driekwart van de gehakte pistachenoten.
-
Schep in elk glas twee bollen pistache-ijs die schuin op elkaar liggen.
-
Giet de chocoladesaus erover en garneer met de rest van de pistachenoten. Serveer direct.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3