Tiramisu ijstaart

Tiramisu ijstaart

Zelf een overheerlijke tiramisu ijstaart maken? Met dit recept tover je een spectaculair dessert op tafel, perfect geschikt voor de feestdagen.

  • Aantal personen

    8 People

  • Bereidingstijd

    20 min

  • Kooktijd

    0 min

Ingrediënten

  • 2 bakken Hertog ijssalon Tiramisu
  • 200 gram lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 50 ml chocoladesaus
  • 1 el cacaopoeder
  • 10 gouden melk chocoladeballen
  • 10 bramen
  • 1 bus goudspray
  • theezeefje
  • springvorm van circa 24 cm
  • bakpapier
  • spuitzak met kartelmondje
  • ijsboltang van circa 6 cm

  1. Amount per Serving
Nutritional values Amount per Serving
Energie 402.3 kcal
Eiwit 5.31 g
Suikers 27.97 g
Vezels 1.37 g
Vet 25.63 g
Verzadigd vet 16.41 g
Natrium 35.58 mg

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.

  2. Gebruik een broodmes om de lange vingers doormidden te snijden en leg de helft ervan met de gesuikerde kanten naar boven op borden. Bestrooi de lange vingers met cacaopoeder met behulp van het theezeefje. Zet vervolgens de lange vingers rechtop tegen de rand van de springvorm met de bestrooide kanten naar buiten. Vul de bodem van de springvorm met de rest van de gehalveerde lange vingers en schenk de chocoladesaus eroverheen.

  3. Mix de slagroom met suiker, voeg de mascarpone toe en mix tot er een dikke crème ontstaat. Doe 5 eetlepels van de crème in een spuitzak en bewaar deze in de koeling. Vul de bodem van lange vingers met de rest van de mascarponecrème en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Zet de gevulde taartbodem gedurende een uur in de vriezer.

  4. Laat tegelijkertijd 2 grote borden 15 minuten koud worden in de vriezer. Gebruik een ijsboltang om 18 bollen ijs te vormen en leg deze op de koude borden. Zet ze terug in de vriezer om op stijven.

  5. Verwijder de rand van de springvorm en verplaats de taart voorzichtig met het bakpapier naar een taartschaal. Trek het bakpapier eronderuit. Spuit de lange vingers aan de buitenkant in met de goudspray.

  6. Vul de taartbodem met een eerste laag van 11 bollen (8 rondom en 3 in het midden). Plaats hierop vervolgens 6 bollen (5 in een cirkel en 1 in het midden) en leg hierop de laatste bol.

  7. Gebruik de spuitzak om toefjes mascarponecrème tussen de ijsbollen te plaatsen. Versier de taart met de gouden chocoladeballen en bramen. Serveer direct en geniet van je heerlijke creatie!

Hertog test

Heerlijke ijsrecepten

Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!