Skip to:
Meringue aardbeien ijs toetje
-
Aantal personen
4 personen
-
Bereidingstijd
10 min
-
Kooktijd
2 H
Ingrediënten
- 4 ei (op kamertemperatuur)
- 120 g kristalsuiker
- 120 g poedersuiker
- 1 el maïzena
- 100 g aardbeien
- 150 g bramen
- 8 bollen Hertog IJssalon Aardbeien Meringue
- Extra nodig: bakpapier, staafmixer, 4 glazen
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 90 °C. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de eiwitten in een vetvrije metalen kom (wrijf de kom eventueel in met een doorgesneden citroen om de kom goed vetvrij te maken).
-
Klop de eiwitten met een mixer tot witte pieken. Voeg de kristalsuiker beetje bij beetje toe, zodat deze goed wordt opgenomen. Klop tot het eiwitschuim glanzend is. Spatel de poedersuiker en maïzena door het eiwit.
-
Verdeel het eiwitschuim in 8 bergjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringues in ± 2 uur in de voorverwarmde oven.
-
Pureer de helft van de aardbeien en de helft van de bramen met een staafmixer tot een saus.
-
Verkruimel de helft van de meringues en verdeel een laagje meringuekruimels over de bodem van de glazen. Schep er een beetje saus over en verdeel 2 bollen ijs over elk glas.
-
Breek de rest van de meringues in grovere stukken, verdeel deze over het ijs samen met de rest van de saus en rest van de bramen en aardbeien.
-
Je kunt de meringues 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze in een afgesloten bak of trommel. Volg vlak voor het serveren stap 3 en 4.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3