Skip to:
Feestelijke Hertog ijstaart
-
Aantal personen
8 People
-
Bereidingstijd
20 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 1 bak Hertog IJssalon Feestje
- 450 gram roomboter cake
- 250 gram mascarpone kaas
- 100 milliliter slagroom
- 25 gram poedersuiker
- 24 gram Klop-fix
- 5 wafel biscuits
- 10 aardbeien
- 2 takjes munt
- 20 mini-marshmallows
- ijsbolschep
- bakpapier
- grote schaal 20 x 30 cm
Bereidingswijze
-
Bekleed 2 borden met bakpapier. Schep met de ijslepel 12 grote bollen en leg ze op het ene bord. Schep op het andere bord 6 kleinere bolletjes. Zet de borden in de vriezer.
-
Snijd de cake intussen over de lengte in 3 plakken van gelijke dikte. Leg de plakken op de schaal met de buitenkanten naar beneden. Vorm er een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Snijd de plakken daarvoor iets bij indien nodig.
-
Mix in een kom de mascarpone met de slagroom, poedersuiker en klopfix stijf. Verdeel het in een dikke laag over de cakebodem. Zet de schaal 30 min. in de koelkast.
-
Breek de wafels in stukjes van 3 cm. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pluk de blaadjes van de takjes munt.
-
Verdeel de bollen ijs in 4 rijen van 3 bollen over de mascarponecrème op de taart. Druk ze iets aan. Leg de 6 kleinere bollen tussen de grote bollen.
-
Versier de taart met de stukjes wafel, aardbeien, mini marshmallows en muntblaadjes. Snijd de ijstaart aan tafel in plakken en serveer. Geniet ervan!
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3