Feestelijke ijstaart

Feestelijke Hertog ijstaart

Iets te vieren? Dit lekkere en makkelijke dessert zet je zo op tafel. Met deze ijstaart is het altijd feest!

  • Aantal personen

    8 People

  • Bereidingstijd

    20 min

  • Kooktijd

    0 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Feestje
  • 450 gram roomboter cake
  • 250 gram mascarpone kaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 24 gram Klop-fix
  • 5 wafel biscuits
  • 10 aardbeien
  • 2 takjes munt
  • 20 mini-marshmallows
  • ijsbolschep
  • bakpapier
  • grote schaal 20 x 30 cm

Bereidingswijze

  1. Bekleed 2 borden met bakpapier. Schep met de ijslepel 12 grote bollen en leg ze op het ene bord. Schep op het andere bord 6 kleinere bolletjes. Zet de borden in de vriezer.

  2. Snijd de cake intussen over de lengte in 3 plakken van gelijke dikte. Leg de plakken op de schaal met de buitenkanten naar beneden. Vorm er een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Snijd de plakken daarvoor iets bij indien nodig.

  3. Mix in een kom de mascarpone met de slagroom, poedersuiker en klopfix stijf. Verdeel het in een dikke laag over de cakebodem. Zet de schaal 30 min. in de koelkast.

  4. Breek de wafels in stukjes van 3 cm. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pluk de blaadjes van de takjes munt.

  5. Verdeel de bollen ijs in 4 rijen van 3 bollen over de mascarponecrème op de taart. Druk ze iets aan. Leg de 6 kleinere bollen tussen de grote bollen.

  6. Versier de taart met de stukjes wafel, aardbeien, mini marshmallows en muntblaadjes. Snijd de ijstaart aan tafel in plakken en serveer. Geniet ervan!

Hertog test

Heerlijke ijsrecepten

Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!