IJsrecepten van Hertog

Yoghurtijs bars van bosvruchtenijs met blauw fruit

Deze lekkere yoghurtijs bars maak je helemaal zelf met dit yoghurtijs recept waarin Hertog yoghurt-bosvruchtenijs een hoofdrol speelt. Met een krokante notenbodem van studentenhaver en een topping van blauw fruit maak je helemaal zelf een van de lekkerste tussendoortjes zonder keukenstress. Maar ook als makkelijk toetje voor feesten en partijen is dit een fijn recept!

Aantal personen

12

Bereidingstijd

10 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchten à 900 ml
  • 250 g studentenhaver
  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen
  • Extra nodig: rechthoekige bak/schaal 15 x 25 cm, bakpapier
  • Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 236
    • Eiwit 3.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 11.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 32.9g
    • Suikers 29.0g
    • Vezels 2.0g
    • Vet 9.9g
    • Verzadigd vet 3.5g
    • Onverzadigd vet 0.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 25mg
    • Zout 0.06g
    • Calcium <1%
    • Ijzer <1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 10 min. zacht worden. Maal intussen de studentenhaver ca. 1 min. fijn in een keukenmachine. Bekleed de rechthoekige bak met bakpapier en duw het ‘deeg’ van studentenhaver op de bodem van de bak/schaal.

  • Verdeel het ijs over de studentenhaverbodem. Druk aan tot een gelijkmatige laag en laat het ijs in ± 3 uur, in de vriezer, bevriezen.

  • Neem het ijs met de bodem uit de bak en snijd met een groot mes in 12 rechthoekige repen. Bestrooi de ‘bars’ met de bramen en blauwe bessen.