IJsrecepten van Hertog

Watermeloen met yoghurtijs

Voor makkelijke toetjes ben je bij Hertog IJs aan het juiste adres. Probeer dit lekkere watermeloentoetje met Hertog Yoghurt Bosvruchten ijs maar eens. Een heerlijk zomertoetje en superlekkere combinatie die vast in jouw top 3 van snelle toetjes komt!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 watermeloen
  • ½ bak Hertog IJssalon Yoghurt-Bosvruchten à 900 ml
  • Extra nodig: ijsbolletjestang
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 223
    • Eiwit 5.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 50.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 47.0g
    • Suikers 47.0g
    • Vezels 3.5g
    • Vet 0.0g
    • Verzadigd vet 0.0g
    • Onverzadigd vet 0.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 12mg
    • Zout 0.03g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 27%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd uit het middelste deel van de watermeloen een schijf van 5 cm dik en leg op een mooie schaal.

  2. Schep uit het midden van de schijf met een ijsbolletjestang een kuiltje van 2 cm diep. Schep nog 6 kuiltjes rond het middelste kuiltje.

  3. Schep met dezelfde ijsbolletjestang 7 bolletjes yoghurt-bosvruchtenijs en leg elk bolletje in een kuiltje in de schijf watermeloen. Serveer direct met lepels erbij.