IJsrecepten van Hertog

Toetje met ananas en slagroomijs

Een supersnel toetje met ananas maak je met dit ananas - slagroomijs recept. Met Hertog slagroomijs is zo'n makkelijk ijs recept zo gemaakt! Ook heel leuk als BBQ toetje, weer eens iets anders, een gevulde ananas met ijs.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 8 bollen Hertog Romig Slagroomijs
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 278
    • Eiwit 4.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 38.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 36.5g
    • Suikers 34.6g
    • Vezels 1.9g
    • Vet 12.3g
    • Verzadigd vet 8.2g
    • Onverzadigd vet 4.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 29mg
    • Natrium 47mg
    • Zout 0.12g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 1%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 83%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Halveer de ananas in de lengte. Laat de kroon eraan. Snijd de harde kern er uit.

  • Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees van de ananas op ± 1 cm van de schil, rondom los. Snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in zodat er een soort raster ontstaat. Schep de ananasblokjes nu met een lepel uit de schil.

  • Vul een halve uitgeholde ananas met bollen slagroomijs en serveer het toetje met ananas en ijs direct. Geef de blokjes ananas er apart bij.