IJsrecepten van Hertog

Sorbet met aardbeien ijs en vers fruit

Maak deze heerlijke sorbet met vers fruit, Hertog aardbeien meringue ijs en sprankelende cider zonder alcohol. Zo’n sorbet cocktail maken was nog nooit zo eenvoudig. Verras het hele gezin met zo’n lekkere feestelijk en fruitige virgin cocktail met aardbeien ijs en zonder alcohol!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 el vruchtenlimonadesiroop met cassissmaak
  • 100 g blauwe bessen gewassen
  • 125 g aardbeien gehalveerd
  • 100 g bramen gewassen
  • 100 g rode aalbessen gerist
  • 4 bollen Hertog IJssalon Aardbeien Meringue
  • 300 ml appelcider zonder alcohol
  • extra nodig: 4 hoge champagneglazen of flûtes
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 210
    • Eiwit 2.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 29.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 40.7g
    • Suikers 37.1g
    • Vezels 2.9g
    • Vet 3.2g
    • Verzadigd vet 2.8g
    • Onverzadigd vet 0.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 18mg
    • Zout 0.05g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Schenk de cassissiroop in de 4 glazen.

  • Verdeel het fruit erover en schep een bol Hertog Aardbeien Merinque ijs bovenop het fruit.

  • Schenk de cider op het fruit en serveer direct.