IJsrecepten van Hertog

Pepernoten tiramisu

Met dit pepernoten tiramisu recept zet je een echt sinterklaas dessert op tafel. Gemaakt van romig koffie royaal ijs en kruidnoten maak je in een handomdraai een spannende tiramisu. Een verrukkelijk feestelijk dessert waar groot en klein van smult!

Aantal personen

8

Bereidingstijd

10 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Koffie Royaal à 900 ml
  • 200 g kruidnoten
  • 1 tl cacaopoeder
  • Extra nodig: cakevorm (inh. 1½ liter, 10x30 cm), bakpapier, theezeefje
  • Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 363
    • Eiwit 5.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 15.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 44.1g
    • Suikers 34.2g
    • Vezels 1.9g
    • Vet 17.9g
    • Verzadigd vet 12.3g
    • Onverzadigd vet 5.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.1g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 5mg
    • Natrium 133mg
    • Zout 0.33g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Neem het Hertog ijs uit de vriezer en laat 10 minuten wat zachter worden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat het papier over de randen van de vorm hangen.

  2. Verdeel 1/3 van de kruidnoten over de bodem van de cakevorm. Verdeel er een ½ bak koffie-ijs over.

  3. Verdeel 1/3 van kruidnoten over het ijs. Verdeel de laatste helft van het ijs erover. Maak een eetlepel nat onder de warme kraan en strijk het ijs glad met de bolle kant van de lepel. Maak een laatste laag met kruidnoten.

  4. Vouw het overhangende bakpapier over het ijs en laat minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.

  5. Stort het ijs uit de vorm op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Strooi het cacaopoeder met behulp van een zeefje over de pepernoten tiramisu. Snijd de pepernoten tiramisu aan tafel in plakken.