Ingrediënten
- 1 bak Hertog IJssalon Koffie Royaal à 900 ml
- 200 g kruidnoten
- 1 tl cacaopoeder
- Extra nodig: cakevorm (inh. 1½ liter, 10x30 cm), bakpapier, theezeefje
Bereidingswijze
-
Neem het Hertog ijs uit de vriezer en laat 10 minuten wat zachter worden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Laat het papier over de randen van de vorm hangen.
-
Verdeel 1/3 van de kruidnoten over de bodem van de cakevorm. Verdeel er een ½ bak koffie-ijs over.
-
Verdeel 1/3 van kruidnoten over het ijs. Verdeel de laatste helft van het ijs erover. Maak een eetlepel nat onder de warme kraan en strijk het ijs glad met de bolle kant van de lepel. Maak een laatste laag met kruidnoten.
-
Vouw het overhangende bakpapier over het ijs en laat minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.
-
Stort het ijs uit de vorm op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Strooi het cacaopoeder met behulp van een zeefje over de pepernoten tiramisu. Snijd de pepernoten tiramisu aan tafel in plakken.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!