IJsrecepten van Hertog

Paasijskuikentjes met cupcake en vanille ijs

Met deze vrolijke Paasijskuikentjes met cupcake zet je samen met de kinderen in een wip een feestelijk dessert op tafel. Met een bol Hertog vanille ijs geserveerd op een cupcake, maak je eenvoudig een klein en feestelijk paasdessert. Zo’n vrolijk paasijs-kuikentje is leuk als afsluiter van een paasbrunch.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Ingrediënten

  • 1/2 bak Hertog Vanille à 900 ml
  • 4 kant-en-klare cupcakes
  • 4 mini stroopwafels
  • 16 stuks oranjekleurige gepofte rijst
  • 4 rozijnen
  • Extra nodig: pdf met de gekleurde wikkel van Jill Schirnhofer, plakband
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 662
    • Eiwit 7.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 30.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 86.7g
    • Suikers 62.9g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 31.3g
    • Verzadigd vet 19.3g
    • Onverzadigd vet 8.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.2g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 194mg
    • Zout 0.48g
    • Calcium 10%
    • Ijzer <1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Download hier de wikkels van Jill.

  2. Print de pdf uit. Knip de gekleurde ijswikkels uit en plak ze aan elkaar. Haal de Hertog Vanille Roomijs uit de vriezer en laat deze 5 minuten op kamertemperatuur komen.

  3. Haal de cupcakes uit de verpakking en zet ze in de cupcake-wikkels.

  4. Schep een bolletje Hertog Vanille Roomijs op elke cupcake.

  5. Begin nu met versieren: halveer de mini-stroopwafel en plaats deze als vleugeltjes. Druk de gepofte rijst als hanenkam en als snaveltje in de bolletjes ijs, halveer de rozijntjes en plaats deze als oogjes.