IJsrecepten van Hertog

Miljuschka’s spaghetti ijs

Miljuschka’s spaghetti ijs is een leuk toetje om samen met de kinderen te maken. Samen zet je dan een spannend en bijzonder ijsdessert op tafel. Want zeg nu eerlijk heb jij wel eens spaghetti ijs gegeten? Met deze spaghettislierten van ijs kun je iedereen aan tafel foppen.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

5 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 50 g suiker
  • 0.5 bak Hertog Slagroomijs à 900 ml
  • 2 witte chocoladerepen
  • Extra nodig: pureeknijper, 4 borden, staafmixer, pureeknijper, rasp
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 464
    • Eiwit 6.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 34.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 58.9g
    • Suikers 56.6g
    • Vezels 1.4g
    • Vet 21.7g
    • Verzadigd vet 14.2g
    • Onverzadigd vet 7.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.5g
    • Meervoudig onverzadigde 0.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 6mg
    • Natrium 85mg
    • Zout 0.21g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 9%
    • Vitamine C 118%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze fijn. Kook de aardbeien met de suiker ± 5 minuten en pureer met de staafmixer. Zet de saus ± 15 minuten saus in de koelkast.

  2. Leg de pureeknijper in de koelkast. Zet de borden minimaal 15 minuten in de vriezer zodat ze goed koud zijn.

  3. Schep het ijs in de pureeknijper en druk het een beetje aan. Neem de koude borden uit de vriezer en knijp sliertjes van het ijs.

  4. Serveer Miljuschka’s spaghetti ijs met de aardbeiensaus en de geraspte witte chocolade.