IJsrecepten van Hertog

IJswafel met yoghurt bosvruchten ijs

Zelf van een lekkere ijswafel maken? Met dit ijs recept en Hertog ijssalon Yoghurt Bosvruchten ijs maak je in 5 minuten deze feestelijke ijssandwiches. Deze heerlijke gevulde ijswafels kun je goed van tevoren maken. Zo heb je altijd een superlekker tussendoortje of toetje binnen handbereik.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Ingrediënten

  • ½ bak Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchten à 900 ml
  • 8 galette wafelkoeken
  • Extra nodig: ijsbollentang
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 316
    • Eiwit 3.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 14.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 49.3g
    • Suikers 36.7g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 11.3g
    • Verzadigd vet 7.7g
    • Onverzadigd vet 3.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.2g
    • Meervoudig onverzadigde 0.7g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 12mg
    • Natrium 97mg
    • Zout 0.24g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Schep 4 flinke bollen ijs en leg ze op 4 galette wafels.

  2. Leg op elke bol ijs nog een galette wafel en druk voorzichtig een beetje aan zodat het ijs zich mooi verdeelt tussen de wafels.

  3. Leg de ijssandwiches op een mooie schaal en klaar zijn je feestelijk gevulde ijswafels!

  4. Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchtenijs is een heerlijke combinatie van fris yoghurtijs met een zachte bosvruchtensaus met bovenop stukjes bosvruchten.

  5. Tip: deze ijs sandwiches zijn heel geschikt als toetje voor een grote groep. Je kunt ze namelijk invriezen zodra je ze hebt gemaakt en dus goed voorbereiden!

  6. Tip: je kunt deze ijs sandwiches ook maken met andere soorten Hertog ijs, bijvoorbeeld met Hertog IJssalon Pecan Karamel Vanille of Hertog IJssalon Rood Fruit Mascarpone.

  7. Weetje: Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchtenijs is een heerlijke combinatie van fris yoghurtijs met een zachte bosvruchtensaus met bovenop stukjes bosvruchten.