IJsrecepten van Hertog

IJstaart met aardbeien en bastognebodem

Deze ijstaart met aardbeien maak je helemaal zelf. Met een bodem van bastognekoeken, Hertog Slagroomijs en verse aardbeien is zo’n mooi ijs dessert maken helemaal niet moeilijk, Zo zet je een verrukkelijk ijs en bastonge toetje op tafel. Hét ijstaart recept van het jaar!

Aantal personen

8

Bereidingstijd

15 min

Ingrediënten

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 100 g boter (licht gekloeld)
  • 10 bastogne koeken, fijn verkruimeld
  • 75 g bloem
  • 1 bak Hertog Slagroomijs (bak à 900 ml)
  • 500 g aardbeien
  • 2 el amandelschaafsel
  • extra nodig: springvorm (ø 24 cm)
  • Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 510
    • Eiwit 6.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 34.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 57.8g
    • Suikers 45.1g
    • Vezels 2.3g
    • Vet 27.5g
    • Verzadigd vet 17.0g
    • Onverzadigd vet 9.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.4g
    • Meervoudig onverzadigde 1.0g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 27mg
    • Natrium 103mg
    • Zout 0.26g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf met de toppen van de vingers de basterdsuiker, de boter, de bastognekoeken en de bloem tot een kruimelig mengsel.

  • Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel glad. Bak de kruimelbodem ca. 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen.

  • Verdeel het Hertog Slagroomijs erover en strijk het goed uit zodat de bodem gelijkmatig bedekt is. Laat de ijstaart in ca. 2 uur in de diepvries opstijven.

  • Was intussen de aardbeien en verwijder de kroontjes, rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op een bord. Garneer de ijstaart met de aardbeien en de amandelen.