Ingrediënten
- 100 g witte basterdsuiker
- 100 g boter (licht gekloeld)
- 10 bastogne koeken, fijn verkruimeld
- 75 g bloem
- 1 bak Hertog Slagroomijs Light (bak à 900 ml)
- 500 g aardbeien
- 2 el amandelschaafsel
- extra nodig: springvorm (ø 24 cm)
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf met de toppen van de vingers de basterdsuiker, de boter, de bastognekoeken en de bloem tot een kruimelig mengsel.
-
Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel glad. Bak de kruimelbodem ca. 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen.
-
Verdeel het Hertog Slagroomijs Light erover en strijk het goed uit zodat de bodem gelijkmatig bedekt is. Laat de ijstaart in ca. 2 uur in de diepvries opstijven.
-
Was intussen de aardbeien en verwijder de kroontjes, rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op een bord. Garneer de ijstaart met de aardbeien en de amandelen.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!