Ingrediënten
- 50 g witte chocolade
- 50 g wafelkoeken (galettes)
- 50 g blauwe bessen
- 4 bolletjes Hertog IJssalon Bosbessen Cheesecake (bak à 900 ml)
- Extra nodig: 4 eierdopjes
Bereidingswijze
-
Rasp de chocolade grof. Verkruimel de wafelkoekjes. Verdeel de chocolade, de koekjes en de blauwe bessen over drie aparte bakjes.
-
Schep een theelepeltje van het koekkruim in elk eierdopje en schep er een bolletje ijs op.
-
Bestrooi elk ijsje met een beetje chocoladerasp, garneer met 1 blauwe bes en serveer direct.
-
Serveer deze vrolijke paas-ijs-eitjes als klein toetje na de paasbrunch. Zet de bakjes met de rest van de geraspte chocolade, koekkruim en bosbessen op tafel en laat iedereen naar wens zijn ijsje verder garneren.
-
Laat de kinderen hun eigen paashaasje van de ijsjes maken. Met chocoladebolletjes (taartgarnering), witte chocoladevlokken en gehalveerde kleine witte chocolade paaseitjes (doop een mes in heet water en halveer de eitjes). Als alternatief kun je ook amandelen gebruiken. Zo maak je leuke paashaasjes van de ijsjes.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!