IJsrecepten van Hertog

Freakshake maken met mango en ijstopping

Zelf een lekkere freakshake maken met een bijzondere topping is echt zo gepiept. Natuurlijk niet zomaar een milkshake, maar een echte freakshake met verse mango, kletskoppen en een grote bol Hertog pecan karamel ijs.

Aantal personen

2

Bereidingstijd

5 min

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe mango
  • 400 g diepvries mangostukjes (bevroren)
  • 400 ml halfvolle melk
  • 2 grote bollen Hertog IJssalon Vanille Karamel Pecan (bak à 900 ml)
  • 2 kletskoppen
  • Extra nodig: 4 lange satéprikkers, 2 hoge glazen
  • Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 1168
    • Eiwit 17.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 51.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 186.2g
    • Suikers 159.4g
    • Vezels 7.1g
    • Vet 37.0g
    • Verzadigd vet 29.9g
    • Onverzadigd vet 6.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 11mg
    • Natrium 677mg
    • Zout 1.69g
    • Calcium 28%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 22%
    • Vitamine C 153%
    • Vitamine A 43%

Bereidingswijze

  • Snijd de helft van de verse mango in blokjes en de andere helft in 2 rechthoeken van 4 x 12 cm. Rijg de blokjes aan 2 satéprikkers. Rijg de rechthoeken aan 2 prikkers. Pureer de rest van de verse mango met een staafmixer tot een gladde massa.

  • Doe de bevroren mangostukjes samen met de melk in een blender. Blend tot een gladde massa.

  • Verdeel eerst de mangopuree en vervolgens de milkshake over 2 glazen. Doe in elk glas een grote bol Hertog Pecan Karamel ijs. Steek de kletskop in de bol ijs. Verdeel de mangoprikkers over de glazen. Serveer de freakshake direct.