IJsrecepten van Hertog

Freakshake maken met mango en ijstopping

Zelf een lekkere freakshake maken met een bijzondere topping is echt zo gepiept. Natuurlijk niet zomaar een milkshake, maar een echte freakshake met verse mango, kletskoppen en een grote bol Hertog pecan karamel ijs.

Aantal personen

2

Bereidingstijd

5 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 eetrijpe mango
  • 400 g diepvries mangostukjes (bevroren)
  • 400 ml halfvolle melk
  • 2 grote bollen
  • 2 kletskoppen
  • Extra nodig: 4 lange satéprikkers, 2 hoge glazen
  • Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 261
    • Eiwit 8.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 50.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 46.5g
    • Suikers 46.7g
    • Vezels 4.4g
    • Vet 3.9g
    • Verzadigd vet 2.2g
    • Onverzadigd vet 1.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 11mg
    • Natrium 87mg
    • Zout 0.21g
    • Calcium 28%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 22%
    • Vitamine C 153%
    • Vitamine A 43%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de helft van de verse mango in blokjes en de andere helft in 2 rechthoeken van 4 x 12 cm. Rijg de blokjes aan 2 satéprikkers. Rijg de rechthoeken aan 2 prikkers. Pureer de rest van de verse mango met een staafmixer tot een gladde massa.

  2. Doe de bevroren mangostukjes samen met de melk in een blender. Blend tot een gladde massa.

  3. Verdeel eerst de mangopuree en vervolgens de milkshake over 2 glazen. Doe in elk glas een grote bol Hertog Pecan Karamel ijs. Steek de kletskop in de bol ijs. Verdeel de mangoprikkers over de glazen. Serveer de freakshake direct.