IJsrecepten van Hertog

Feestelijke Hertog ijstaart

Iets te vieren? Dit lekkere en makkelijke dessert zet je zo op tafel. Met deze ijstaart is het altijd feest!

Aantal personen

8

Bereidingstijd

20 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Feestje
  • 450 gram roomboter cake
  • 250 gram mascarpone kaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 24 gram Klop-fix
  • 5 wafel biscuits
  • 10 aardbeien
  • 2 takjes munt
  • 20 mini-marshmallows
  • ijsbolschep
  • bakpapier
  • grote schaal 20 x 30 cm
  • Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 462
    • Eiwit 6.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 36.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 35.4g
    • Suikers 23.0g
    • Vezels 0.9g
    • Vet 32.7g
    • Verzadigd vet 20.7g
    • Onverzadigd vet 5.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.9g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 101mg
    • Natrium 287mg
    • Zout 0.72g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

  • Bekleed 2 borden met bakpapier. Schep met de ijslepel 12 grote bollen en leg ze op het ene bord. Schep op het andere bord 6 kleinere bolletjes. Zet de borden in de vriezer.

  • Snijd de cake intussen over de lengte in 3 plakken van gelijke dikte. Leg de plakken op de schaal met de buitenkanten naar beneden. Vorm er een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Snijd de plakken daarvoor iets bij indien nodig.

  • Mix in een kom de mascarpone met de slagroom, poedersuiker en klopfix stijf. Verdeel het in een dikke laag over de cakebodem. Zet de schaal 30 min. in de koelkast.

  • Breek de wafels in stukjes van 3 cm. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pluk de blaadjes van de takjes munt.

  • Verdeel de bollen ijs in 4 rijen van 3 bollen over de mascarponecrème op de taart. Druk ze iets aan. Leg de 6 kleinere bollen tussen de grote bollen.

  • Versier de taart met de stukjes wafel, aardbeien, mini marshmallows en muntblaadjes. Snijd de ijstaart aan tafel in plakken en serveer. Geniet ervan!