IJsrecepten van Hertog

Feestelijke Hertog ijstaart

Iets te vieren? Dit lekkere en makkelijke dessert zet je zo op tafel. Met deze ijstaart is het altijd feest!

Aantal personen

8

Bereidingstijd

20 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Feestje (Bak à 850 ml)
  • 450 gram roomboter cake
  • 250 gram mascarpone kaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 24 gram Klop-fix
  • 5 wafel biscuits
  • 10 aardbeien
  • 2 takjes munt
  • 20 mini-marshmallows
  • ijsbolschep
  • bakpapier
  • grote schaal 20 x 30 cm
  • Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 462
    • Eiwit 6.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 36.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 35.4g
    • Suikers 23.0g
    • Vezels 0.9g
    • Vet 32.7g
    • Verzadigd vet 20.7g
    • Onverzadigd vet 5.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.9g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 101mg
    • Natrium 287mg
    • Zout 0.72g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

  1. Bekleed 2 borden met bakpapier. Schep met de ijslepel 12 grote bollen en leg ze op het ene bord. Schep op het andere bord 6 kleinere bolletjes. Zet de borden in de vriezer.

  2. Snijd de cake intussen over de lengte in 3 plakken van gelijke dikte. Leg de plakken op de schaal met de buitenkanten naar beneden. Vorm er een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Snijd de plakken daarvoor iets bij indien nodig.

  3. Mix in een kom de mascarpone met de slagroom, poedersuiker en klopfix stijf. Verdeel het in een dikke laag over de cakebodem. Zet de schaal 30 min. in de koelkast.

  4. Breek de wafels in stukjes van 3 cm. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pluk de blaadjes van de takjes munt.

  5. Verdeel de bollen ijs in 4 rijen van 3 bollen over de mascarponecrème op de taart. Druk ze iets aan. Leg de 6 kleinere bollen tussen de grote bollen.

  6. Versier de taart met de stukjes wafel, aardbeien, mini marshmallows en muntblaadjes. Snijd de ijstaart aan tafel in plakken en serveer. Geniet ervan!