IJsrecepten van Hertog

Amarena-kers IJskrans

Met deze verrukkelijke Amarena-kers ijskrans zet je in een handomdraai een bijzonder kersttoetje op tafel. Meringueschuim met bolletjes Hertog Amarena-kers vanille ijs en een topping van roze chocolade en frambozensaus, dat wordt een spectaculair kerstdessert.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

30 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 125 gram frambozen (diepvries)
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 75 gram chocolade (Ruby chocolade)
  • 350 ml slagroom
  • 7 grote meringues
  • 1 eetlepel zilveren parels
  • 1 eetlepel gevriesdroogde frambozen
  • 3- 5 roze-witte chocoladekransjes
  • 1 bak Hertog IJssalon Amarena Kers Vanille (Bak à 900 ml)
  • Hoeveelheid per portie

    10

    • Energie 409
    • Eiwit 4.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 27.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 53.6g
    • Suikers 49.6g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 20.7g
    • Verzadigd vet 14.2g
    • Onverzadigd vet 5.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.6g
    • Meervoudig onverzadigde 0.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 48mg
    • Natrium 69mg
    • Zout 0.17g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bevroren frambozen met 1 eetlepel water en de suiker in een steelpan. Laat, terwijl je roert, de frambozen ontdooien en de suiker oplossen tot een grove saus. Neem de steelpan van het vuur.

  2. Hak de chocolade in kleine stukjes. Zet een pan heet water op het vuur, maar zorg dat het niet gaat koken. Hang hierin een vuurvaste schaal die het water net niet raakt. Laat in deze schaal de chocolade smelten, blijf af en toe roeren. Schep de gesmolten chocolade in de spuitzak en knip een klein puntje af.

  3. Klop de slagroom met de handmixer stijf. De slagroom is goed als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het eruit valt. Zet tot gebruik in de koelkast.

  4. Leg de meringues in een krans op het bord. Verdeel de slagroom erover en spuit met de spuitzak in een zigzag de gesmolten chocolade erover. Schep de frambozensaus erop. Bestrooi met de zilveren parels, verkruimel de gevriesdroog de frambozen erover en steek de kransjes erin. Verdeel als laatste de bolletjes ijs erover. Serveer direct.