Skip to:
Miljuschka’s perencake met karamel pecan vanille ijs
-
Aantal personen
8 personen
-
Bereidingstijd
15 min
-
Kooktijd
60 min
Ingrediënten
- 150 g zachte boter
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 125 g amandelmeel
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el citroensap
- 2 peren, geschild en in stukjes
- 0.5 peer voor de garnering
- 1 bak Hertog IJssalon Vanille Karamel Pecan
- 3 el sprinkles of veschillende soorten taartgarnering
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
-
Klop de boter en suiker met een mixer lichtgeel en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen.
-
Klop het amandelmeel en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg de citroensap nog toe. Schep peerstukjes erdoor.
-
Snijd van de halve peer twee mooie plakken uit het midden en verwijder de pitjes.
-
Doe het beslag over in de cakevorm en druk de twee peerplakken in de bovenkant.
-
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er met het satéstokje in het midden van de cake te prikken. Het stokje moet er droog uitkomen.
-
Laat de cake even staan. Keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Snijd de cake in plakken en serveer de cake met 1 of 2 bolletjes Hertog Vanille Karamel Pecan ijs. Garneer met sprinkles of taartgarnering.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3