Skip to:

Herfstvakantie sandwichkoekjes met aardbeien ijs
-
Aantal personen
15 personen
-
Bereidingstijd
30 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 200 g bloem + extra om te bestuiven
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- 1 mespunt zout
- 130 g koude boter, in blokjes
- 150 g poedersuiker + extra indien nodig
- 8 kleine bolletjes Hertog IJssalon Aardbeien Meringue
- 7 kleine bolletjes Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchten
- Voor de garnering: voedingskleurstof, kleurstiften, sprinkles, mini-smarties naar keuze om te versieren
- Extra nodig: koekjesuitsteker in ijsvorm, vershoudfolie, bakpapier
Bereidingswijze
-
Meng de bloem, kristalsuiker, kaneel en het zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed snel met koele handen tot een glad deeg. Maak er een bal van, wikkel in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
-
Verwarm de oven voor tot 170 °C. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 6 mm. Steek er met de koekjes-uitsteker ± 30 ijsvormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of op twee bakplaten. Bak ze in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
Doe de poedersuiker met 2 eetlepels heet water in een kom en roer tot een glad glazuur van yoghurtdikte. Voeg meer water toe als het te dik is en iets meer poedersuiker als het te dun is. Verdeel over verschillende kommetjes en kleur het glazuur naar wens. Versier de afgekoelde koekjes met glazuur, sprinkles of mini-smarties naar keuze. Druk telkens twee koekjes met een bolletje ijs ertussen tegen elkaar.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3