Ingrediënten
- 150 g zachte boter
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 125 g amandelmeel
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el citroensap
- 2 peren, geschild en in stukjes
- 0.5 peer voor de garnering
- 900 ml bak Hertog IJssalon Vanille Karamel Pecan
- 3 el sprinkles of veschillende soorten taartgarnering
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
-
Klop de boter en suiker met een mixer lichtgeel en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen.
-
Klop het amandelmeel en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg de citroensap nog toe. Schep peerstukjes erdoor.
-
Snijd van de halve peer twee mooie plakken uit het midden en verwijder de pitjes.
-
Doe het beslag over in de cakevorm en druk de twee peerplakken in de bovenkant.
-
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er met het satéstokje in het midden van de cake te prikken. Het stokje moet er droog uitkomen.
-
Laat de cake even staan. Keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Snijd de cake in plakken en serveer de cake met 1 of 2 bolletjes Hertog Vanille Karamel Pecan ijs. Garneer met sprinkles of taartgarnering.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!