IJsrecepten van Hertog

IJsburger met fruit

Deze stoere zoete ijsburger met fruit is een superleuk ijsdessert met fruit om te serveren als toetje na een barbecue. Of maak zo'n bijzonder toetje eens als verfrissend tussendoortje op een warme zomerse dag. Deze ijsburger wordt vast een van jou favoriete toetjes met ijs.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 mango
  • 1 Granny Smith appel, gewassen
  • 8 aardbeien
  • 20 g blanke amandelen
  • 8 eierkoeken
  • 8 bollen Hertog Chocolade-Brownie-ijs (bak 900 ml)
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 83
    • Eiwit 1.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 13.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 11.4g
    • Suikers 10.4g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 2.9g
    • Verzadigd vet 0.2g
    • Onverzadigd vet 2.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.7g
    • Meervoudig onverzadigde 0.8g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 2mg
    • Zout 0.00g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C 40%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd er grote plakken van. Snijd deze vervolgens in rechthoeken, dit wordt de ‘cheddar’. Snijd de Granny Smith met schil in dunne reepjes (julienne), dit wordt de ‘sla’.

  2. Snijd de aardbeien in brede, dunne plakjes, dit wordt de ‘tomaat’. Snijd de amandelen klein, dit worden de ‘sesamzaadjes’.

  3. Verdeel de appelreepjes over de platte kant van 4 eierkoeken. Verdeel over elke koek 2 grote bollen ijs en druk het goed aan, zodat het op een burger lijkt.

  4. Verdeel de mango over de burger, duw een randje een beetje over de ijsburger heen zodat het lijkt of de kaas is gesmolten. Verdeel de aardbeienplakjes erover. Dek elke burger af met een eierkoek en bestrooi met de amandelen. Serveer de ijsburger direct.