IJsrecepten van Hertog

Dame blanche met slagroomijs

Maak dit dame blanche recept en je verrast iedereen met een klassiek maar overheerlijk toetje. Met dit recept van romig Hertog slagroomijs overgoten met een zelfgemaakte chocoladesaus en een garnering van verkruimelde brownies en munt zet je een prachtig kerstdessert op tafel.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

5 min

Ingrediënten

  • 2 takjes munt
  • 1 brownie
  • 250 g Blue Band Finesse voor Koken
  • 250 g pure chocolade, grof gehakt
  • 12 kleine bolletjes Hertog Romig Slagroomijs (bak à 900 ml)
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 749
    • Eiwit 8.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 75.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 70.4g
    • Suikers 59.7g
    • Vezels 5.2g
    • Vet 45.8g
    • Verzadigd vet 24.9g
    • Onverzadigd vet 19.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.5g
    • Meervoudig onverzadigde 1.0g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 40mg
    • Natrium 135mg
    • Zout 0.34g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 31%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes munt van de steeltjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd de brownie in stukken en laat ze los van elkaar liggen zodat ze iets drogen. Verkruimel de brownie.

  • Verwarm in een kleine steelpan de Blue Band Finesse voor Koken tot het kookpunt. Neem de pan van het vuur en voeg de chocolade toe en roer deze door de room totdat de chocolade gesmolten is en een mooie saus ontstaat.

  • Schep het Hertog Slagroom ijs in 4 schaaltjes en schenk de chocoladesaus over het ijs. Garneer af met de browniekruimels en de munt.