IJsrecepten van Hertog

Brownietaart met advocaat ijs en bramen

Met deze brownietaart met advocaat ijs en bramen maak je een feestelijke ijstaart. Zelfgemaakte brownies en het romige advocaatijs van Hertog zorgen voor een superlekker resultaat. Met zo’n mooie chocolade ijstaart maak je van elk dessert een feestje.

Aantal personen

12

Bereidingstijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade 72%
  • 225 g boter + extra om in te vetten
  • 300 g donkere basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 l Hertog IJssalon Advocaat Royaal
  • 4 el bramenjam
  • 75 g bramen (vers of diepvries)
  • 1 el (gouden) sprinkles
  • Extra nodig: mixer met garde(s), 3 hoge springvormen ø 15 cm, bakpapier, satéprikker
  • Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 439
    • Eiwit 5.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 51.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 49.8g
    • Suikers 38.2g
    • Vezels 2.0g
    • Vet 24.0g
    • Verzadigd vet 14.2g
    • Onverzadigd vet 7.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 6.8g
    • Meervoudig onverzadigde 1.1g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 113mg
    • Natrium 114mg
    • Zout 0.29g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 15%
    • Kalium 6%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Hak de chocolade fijn.

  2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Neem van het vuur, schenk in een mengkom en voeg de suiker toe. Splits de eieren, voeg de eidooiers aan de chocolade toe en klop de eiwitten stijf en glanzend met de mixer.

  3. Zeef het bakmeel boven het chocoladebeslag en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel vervolgens de geklopte eiwitten er zo luchtig mogelijk door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 3 bakvormen.

  4. Bak de browniecakes in ± 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker, komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Laat de cakes 15 minuten afkoelen in de vorm. Neem de vormen van de cakes en laat ze vervolgens helemaal afkoelen. Snijd indien nodig de bovenkant mooi glad.

  5. Leg een brownielaag in een springvorm, bestrijk met 2 eetlepels jam en verdeel er een laag ijs over. Leg er een brownielaag op, bestrijk met jam en verdeel er een laag ijs over. Eindig met cake. Laat 1 uur in de vriezer opstijven.

  6. Verwijder voorzichtig de springvorm. Zet de taart op een bord, garneer met bolletjes ijs, bramen en (gouden) sprinkles.