Ingrediënten
- 250 g pure chocolade 72%
- 225 g boter + extra om in te vetten
- 300 g donkere basterdsuiker
- 4 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 2 bakken Hertog IJssalon Advocaat Royaal
- 4 el bramenjam
- 75 g bramen (vers of diepvries)
- 1 el (gouden) sprinkles
- Extra nodig: mixer met garde(s), 3 hoge springvormen ø 15 cm, bakpapier, satéprikker
Bereidingswijze
-
Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Hak de chocolade fijn.
-
Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Neem van het vuur, schenk in een mengkom en voeg de suiker toe. Splits de eieren, voeg de eidooiers aan de chocolade toe en klop de eiwitten stijf en glanzend met de mixer.
-
Zeef het bakmeel boven het chocoladebeslag en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel vervolgens de geklopte eiwitten er zo luchtig mogelijk door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 3 bakvormen.
-
Bak de browniecakes in ± 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker, komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Laat de cakes 15 minuten afkoelen in de vorm. Neem de vormen van de cakes en laat ze vervolgens helemaal afkoelen. Snijd indien nodig de bovenkant mooi glad.
-
Leg een brownielaag in een springvorm, bestrijk met 2 eetlepels jam en verdeel er een laag ijs over. Leg er een brownielaag op, bestrijk met jam en verdeel er een laag ijs over. Eindig met cake. Laat 1 uur in de vriezer opstijven.
-
Verwijder voorzichtig de springvorm. Zet de taart op een bord, garneer met bolletjes ijs, bramen en (gouden) sprinkles.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!