IJsrecepten van Hertog

Aardbeien met vanille ijs en aardbeiensaus

Een lekker aardbeien toetje maken? Doe lekker retro en serveer verse aardbeien met Hertog romig vanille ijs en een zelfgemaakte aardbeiensaus. Met dit aardbeien met vanille ijs recept maak je een overheerlijk zomers ijs dessert voor groot en klein!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

4 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 25 g suiker
  • 50 ml water
  • 30 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 8 kleine bolletjes Hertog Romige Vanille (bak à 900 ml)
  • extra nodig: staafmixer, 4 sierprikkers
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 64
    • Eiwit 1.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 11.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 9.9g
    • Suikers 9.5g
    • Vezels 1.1g
    • Vet 1.8g
    • Verzadigd vet 0.2g
    • Onverzadigd vet 1.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 2mg
    • Zout 0.01g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Was de aardbeien, houd 12 mooie kleine aardbeien apart, haal van de rest het kroontje en halveer ze. Breng in een steelpan de aardbeien met de suiker en het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat ze 3 - 4 minuten zachtjes koken. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Laat de saus in de koelkast afkoelen.

  2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.

  3. Prik de apart gehouden aardbeien op de sierprikkers. Vul 4 coupes met Hertog Romige Vanille ijs, verdeel de aardbeiensaus erover. Garneer met de aardbeienspiesjes en de gehakte pistachenoten.