Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 25 g suiker
- 50 ml water
- 30 g gepelde ongezouten pistachenoten
- 8 kleine bolletjes Hertog Vanille (bak à 900 ml)
- extra nodig: staafmixer, 4 sierprikkers
Bereidingswijze
-
Was de aardbeien, houd 12 mooie kleine aardbeien apart, haal van de rest het kroontje en halveer ze. Breng in een steelpan de aardbeien met de suiker en het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat ze 3 - 4 minuten zachtjes koken. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Laat de saus in de koelkast afkoelen.
-
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.
-
Prik de apart gehouden aardbeien op de sierprikkers. Vul 4 coupes met Hertog Romige Vanille ijs, verdeel de aardbeiensaus erover. Garneer met de aardbeienspiesjes en de gehakte pistachenoten.

Heerlijke ijsrecepten
Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!