IJsrecepten van Hertog

Aardbeien met vanille ijs en aardbeiensaus

Een lekker aardbeien ijs recept maken? Doe lekker retro en serveer verse aardbeien met Hertog romig vanille ijs en een zelfgemaakte aardbeiensaus. Met dit aardbeien met vanille ijs recept maak je een overheerlijk zomers en feestelijk dessert voor groot en klein!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

4 min

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 25 g suiker
  • 50 ml water
  • 30 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 8 kleine bolletjes Hertog Vanille (bak à 900 ml)
  • extra nodig: staafmixer, 4 sierprikkers
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 504
    • Eiwit 7.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 11.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 66.2g
    • Suikers 54.5g
    • Vezels 1.6g
    • Vet 23.2g
    • Verzadigd vet 14.6g
    • Onverzadigd vet 8.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 84mg
    • Zout 0.21g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Was de aardbeien, houd 12 mooie kleine aardbeien apart, haal van de rest het kroontje en halveer ze. Breng in een steelpan de aardbeien met de suiker en het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat ze 3 - 4 minuten zachtjes koken. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Laat de saus in de koelkast afkoelen.

  • Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.

  • Prik de apart gehouden aardbeien op de sierprikkers. Vul 4 coupes met Hertog Romige Vanille ijs, verdeel de aardbeiensaus erover. Garneer met de aardbeienspiesjes en de gehakte pistachenoten.