IJsrecepten van Hertog

Ricotta pannenkoeken met vanille ijs

Met dit ricotta pannenkoeken recept zet je eenvoudig een bijzonder ijsdessert op tafel! Combineer ze met Hertog romig vanille ijs en zoete karamelsaus en je maakt iedereen blij met dit feestelijke toetje.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

10 min

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 200 ml karnemelk
  • 1 (biologische) citroen schoongeboend
  • 200 g ricottakaas
  • 1 el vloeibare margarine
  • 1 bak Hertog Romige Vanille à 900 ml
  • 4 el karamelsaus
  • 75 g frambozen
  • Extra nodig: mixer met garde(s)
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 557
    • Eiwit 18.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 84.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 83.1g
    • Suikers 43.1g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 16.0g
    • Verzadigd vet 7.3g
    • Onverzadigd vet 7.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.6g
    • Meervoudig onverzadigde 1.7g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 146mg
    • Natrium 727mg
    • Zout 1.82g
    • Calcium 54%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren en houd de dooiers en de eiwitten apart. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de dooiers toe. Voeg het bakpoeder en de suiker toe en schenk beetje bij beetje de karnemelk erbij.

  2. Roer met een garde tot een glad beslag zonder klontjes. Let op: het beslag is dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag. Rasp de schil van de citroen.

  3. Klop de eiwitten in een kom met de mixer stijf en spatel dit voorzichtig samen met de ricotta en de citroenrasp door het beslag.

  4. Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een volle juslepel van het beslag in de pan. Laat het beslag een beetje uitlopen, maar maak de pannenkoek niet te groot. Bak de pannenkoek ca. 5 min. op laag vuur en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant lichtbruin. Bak op dezelfde wijze de rest van de ricotta pannenkoeken.

  5. Leg de ricotta pannenkoeken op de borden en schep het Hertog Romige Vanille ijs erop. Schenk de karamelsaus erover en garneer met de frambozen.