IJsrecepten van Hertog

Limoncello tiramisu met vanille ijs

Het je al eens een limoncello tiramisu gemaakt. Met dit supersnelle limoncello tiramisu recept met Hertog vanille ijs en limoncello in de hoofdrol maak je een bijzondere variatie op de klassieke tiramisu. Maar pas op want deze tiramisu van limoncello is zo lekker, je kunt er haast niet van afblijven!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 16 cantuccini koekjes, verkruimeld (Italiaanse amandlekoekjes)
  • 8 el limoncello
  • ½ bak Hertog Vanille à 900 ml
  • 2 el lemon curd
  • Extra nodig: 4 glazen
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 879
    • Eiwit 8.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 97.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 123.6g
    • Suikers 68.6g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 34.1g
    • Verzadigd vet 14.4g
    • Onverzadigd vet 16.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.2g
    • Meervoudig onverzadigde 7.8g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 2mg
    • Natrium 504mg
    • Zout 1.26g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 18%
    • Kalium 1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Leg op de bodem van de glazen elk 2 verkruimelde cantuccini koekjes. Schep in elk glas 1 el limoncello.

  2. Schep een bolletje vanille-ijs op de koekkruimels en duw een beetje plat. Verdeel de lemon curd erover. Is de lemon curd wat dik dan kun je hem verdunnen met wat water.

  3. Schep in elk glas nog een bolletje vanille-ijs. Leg de rest van de verkruimelde koekjes erop en besprenkel met de rest van de limoncello. Serveer de limoncello tiramisu direct.