Skip to:

Amandelkoekje met vanille ijs
-
Aantal personen
4 personen
-
Bereidingstijd
15 min
-
Kooktijd
10 min
Ingrediënten
- 40 g zachte boter
- 125 g suiker
- 100 g eiwit
- 125 g amandelschaafsel
- 25 g bloem
- 100 g gemengde noten
- 2 el poedersuiker
- 2 el fijne tafelsuiker
- 8 bolletjes Hertog Vanille (bak à 900 ml)
- 4 el vloeibare honing
- Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier en extra bakpapier, deegroller of 2 schone flessen
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een vlakke bakplaat met vetvrij papier. Roer de boter tot mayonaise dikte. Meng de suiker met het eiwit en meng vervolgens de boter erdoor. Spatel de bloem door het mengsel en voeg als laatste het amandelschaafsel toe.
-
Schep op de bakplaat viermaal anderhalve eetlepel beslag. Zorg voor voldoende ruimte tussen het beslag. Strijk het beslag met een vochtige lepel gelijkmatig uit tot mooie cirkels. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 8 - 10 minuten egaal bruin. Neem de amandelkoekjes direct van de bakplaat en leg de nog warme koekjes over de deegroller of fles.
-
Verwarm voor de nougatine een koekenpan en voeg de noten en de poedersuiker toe. Schep de noten en de poedersuiker met een spatel om en blijf de noten in beweging houden. Voeg zodra de suiker begint te karameliseren de fijne tafelsuiker toe. Verhit nog even door totdat de suiker mooi goudbruin is.
-
Schud de noten op een stuk bakpapier en leg er een stuk bakpapier bovenop. Druk de noten voorzichtig plat. Gebruik een ovenwant want de noten zijn nog erg warm. Laat de noten afkoelen en breek de nougatine plak in stukken.
-
Vul de koekjes met het Hertog Romige Vanille ijs strooi er de nougatine over. Lepel de honing over het ijs en de koekjes.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3