IJsrecepten van Hertog

Tiramisutaart met slagroomijs

Tiramisutaart zelf maken? Met dit tiramisu recept zet je een feestelijk dessert op tafel. Met lange vingers, lekker Hertog romig slagroomijs en mascarpone, bij zo'n toetje lik je je vingers af. Een tiramisu ijstaart maken is met dit tiramisu recept een eitje! Ook leuk als kerstdessert!

Aantal personen

8

Bereidingstijd

20 min

Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers
  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • 2 el oploskoffie
  • 1 bak Hertog Slagroomijs
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 0.5 el cacaopoeder
  • Extra nodig: met olie ingevette springvorm (ø 24 cm), spuitzak met glad spuitmondje
  • Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 748
    • Eiwit 11.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 70.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 95.8g
    • Suikers 70.8g
    • Vezels 1.1g
    • Vet 35.3g
    • Verzadigd vet 22.9g
    • Onverzadigd vet 7.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.2g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 143mg
    • Natrium 102mg
    • Zout 0.26g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 9%
    • Kalium 6%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

  • Neem de helft van de lange vingers uit de verpakking en halveer ze. Kook de suiker met het water totdat de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer de oploskoffie door het suikerwater.

  • Haal de halve lange vingers een voor een door het koffiemengsel en zet ze rechtop tegen de rand van de ingevette vorm. Haal de hele lange vingers ook door het koffiemengsel bekleed hiermee de bodem en laat alles mooi aansluiten, snijd de lange vingers zo nodig bij. Zet de met lange vingers beklede vorm 30 min. in de diepvries.

  • Neem de vorm uit de diepvries en schep het Hertog Romige Slagroom ijs in de vorm, druk naar alle kanten goed aan en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de tiramisu taart zeker nog 2 uur bevriezen.

  • Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone erdoor. Doe het mengsel over in de spuitzak met spuitmondje en spuit mooie dopjes op de taart. Begin in het midden en werk naar buiten toe. Of schep het mascarponemengsel op de ijstaart en strijk het met de bolle kant van een vochtige lepel over de taart uit. Bestuif de taart met cacaopoeder.