IJsrecepten van Hertog

Paashaas ijshoorn met verrassing

Met dit paasdessert maak je een spannend paashaasijsjes en sluit je de paasbrunch wel heel vrolijk af. Maak zelf het ijshoorntje en de oren van de paashaas, schep er heerlijk ijs op en zie daar! Ook voor de kleintjes wordt de paasmaaltijd zo feestelijk en gezellig.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

10 min

Ingrediënten

  • 1/2 bak Hertog IJssalon Karamel Cheesecake à 900 ml
  • 4 ijshoorns
  • 1 handje gepofte rijst (Candyman Manna Fruitfeest)
  • 4 paaseitjes (naar keuze)
  • Extra nodig: pdf met ijswikkels en paashaasoortjes van Jill Schirnhofer, 8 cocktailprikkers, plakband
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 494
    • Eiwit 8.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 5.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 71.0g
    • Suikers 53.6g
    • Vezels 0.9g
    • Vet 19.2g
    • Verzadigd vet 15.7g
    • Onverzadigd vet 2.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.1g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 215mg
    • Zout 0.54g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 1%
    • Kalium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Download hier de wikkels van Jill.

  2. Print de pdf uit en knip de ijswikkels en paashaasoortjes uit. Haal de Hertog Karamel Cheesecake uit de vriezer en laat deze 5 minuten op kamertemperatuur komen.

  3. Plak de uiteinden van de wikkel aan elkaar vast zodat er een hoorntje ontstaat. Plak de paashaasoortjes op een cocktailprikker. Haal de ijshoorntjes uit de verpakking.

  4. Voor het verrassingseffect: doe eerst wat gepofte rijst en eventueel een paaseitje in het hoorntje en schep er vervolgens een bol ijs op.

  5. Zet elk hoorntje in een ijswikkel en prik de paashaasoortjes in de ijsbol.