IJsrecepten van Hertog

IJshoorntje met vanille ijs en hagelslag

Maak dit microfoon ijshoorntje en jij wordt vast de winnaar van the voice. Met zo'n lekkere muzikale traktatie gemaakt van Hertog Vanille ijs, in chocola gedoopte ijshoorntjes, een paar dropveters en pure hagelslag steel je zeker de show. Deze microfoon zorgt voor zoete klanken en is ook nog eens een makkelijk ijs recept!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

5 min

Ingrediënten

  • 4 wafel ijshoorns
  • 4 dropveters
  • 50 g pure hagelslag
  • 4 grote bollen Hertog Vanille ijs
  • Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 201
    • Eiwit 3.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 34.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 35.9g
    • Suikers 20.2g
    • Vezels 1.6g
    • Vet 4.1g
    • Verzadigd vet 2.2g
    • Onverzadigd vet 1.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 67mg
    • Zout 0.17g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 12%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Snijd ½ tot 1 cm van de onderkant van de ijshoorntjes.

  • Leg een knoop in het einde van elke dropveter. Haal steeds een dropveter door een ijshoorntje, zó dat de knoop onderin blijft hangen. Dit wordt het snoer van de microfoon.

  • Doe de hagelslag in een kom. Verdeel de grote bollen ijs over de hoorntjes en druk stevig aan. Dip het ijs rondom in de hagelslag.