Yoghurtijs bars van bosvruchtenijs met blauw fruit

Deze lekkere yoghurtijs bars maak je helemaal zelf met dit yoghurtijs recept waarin Hertog yoghurt-bosvruchtenijs een hoofdrol speelt. Met een krokante notenbodem van studentenhaver en een topping van blauw fruit maak je helemaal zelf een van de lekkerste tussendoortjes zonder keukenstress. Maar ook als makkelijk toetje voor feesten en partijen is dit een fijn recept!
15"
12
1
Hoe 'Yoghurtijs bars van bosvruchtenijs met blauw fruit' bereiden.

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog Yoghurtijs Bosvruchten à 900 ml
  • 250 g studentenhaver
  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen
  • Extra nodig: rechthoekige bak/schaal 15 x 25 cm, bakpapier

Bereiding

  1. Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 10 min. zacht worden. Maal intussen de studentenhaver ca. 1 min. fijn in een keukenmachine. Bekleed de rechthoekige bak met bakpapier en duw het ‘deeg’ van studentenhaver op de bodem van de bak/schaal.
  2. Verdeel het ijs over de studentenhaverbodem. Druk aan tot een gelijkmatige laag en laat het ijs in ± 3 uur, in de vriezer, bevriezen.
  3. Neem het ijs met de bodem uit de bak en snijd met een groot mes in 12 rechthoekige repen. Bestrooi de ‘bars’ met de bramen en blauwe bessen.

Tip

Gaan de ijsbars niet in een keer allemaal op? Zet ze dan (zonder het losse fruit) in een diepvriesdoos en zet ze weer terug in de vriezer.